Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο ΟΛΠ "πνίγει" το Πέραμα

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι λιμενικές εγκαταστάσεις έχουν αφαιρέσει 4,5 χιλιόμετρα παραλίας από την πόλη, που κατ' όνομα μόνο είναι παραθαλάσσια

Η οργή ξεχείλισε στο Πέραμα. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να ανεχθούν πια τον"αποικιοκράτη" της περιοχής, τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).Προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο αποδεχόμενο ομόφωνα εισήγηση του δημάρχου Γιάννη Πατσιλινάκου, αποφάσισε τον αποκλεισμό της πύλης του ΟΛΠ στο Ικόνιο, τη Δευτέρα 5 Ιούλη. Την Τρίτη 29 Ιούνη θα γίνει διάβημα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο ΟΛΠ με την πολιτική του στην περιοχή του Περάματος. Θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις που θα φτάσουν στο συμβολικό κλείσιμο της προβλήτας των φέρι μποτ της γραμμής Πέραμα - Σαλαμίνα, εάν οι προηγούμενες κινήσεις δεν έχουν αποτέλεσμα.

"Παρά τους επίμονους, μαχητικούς αγώνες και τις προσπάθειες του Δήμου Περάματος, του Συνδικάτου Μετάλλου, των φορέων και των κατοίκων της πόλης, ο ΟΛΠ στο ύψος της αρνητικής του παράδοσης εξακολουθεί να διατηρεί το δικαίωμα της αυθαιρεσίας",υπογράμμισε ο Γιάννης Πατσιλινάκος, τονίζοντας ότι οι διεκδικήσεις του δήμου από τον ΟΛΠ αποτελούν ελάχιστα ψιχία σε σχέση με την καταστροφή που έχει προξενήσει και συνεχίζει ακόμα περισσότερο μετά τη μετατροπή του σε Ανώνυμη Εταιρία. "Δυναμική πρέπει να είναι η απάντηση του δήμου, των φορέων και των κατοίκων",είπε ο δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι ενώ οι κατά καιρούς υποσχέσεις του ΟΛΠ προς το δήμο παραμένουν κενό γράμμα, ο Οργανισμός χωρίς καμία λογική συνάφεια και σχέση, επιλέγει να κάνει έργα που όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με τα αιτήματα του Περάματος, αλλά οι χώροι που τα κάνει όπως η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, δείχνουν ότι σκοπεύει στην υποβάθμισή του. "Στην προσπάθειά του αυτή ο ΟΛΠ εμπλέκει μεθοδικά και ύπουλα αφελείς συμπολίτες μας που νομίζουν ότι εξυπηρετούν την πόλη με το να ταυτίζονται με τις προτάσεις του, με φανερή πρόθεση τη διάσπαση του ισχυρού μετώπου δήμου, σωματείων Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, φορέων και κατοίκων της πόλης, της μόνης δύναμης που η ενεργοποίησή της μπορεί να εμποδίσει τις βουλιμικές επιδιώξεις του Οργανισμού αυτού", σημείωσε ο δήμαρχος.

Παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ιορδάνης Πουντίδης, που υπογράμμισε ότι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν υπουργείο και ΟΛΠ είναι η γλώσσα των κοινητοποιήσεων και ο αντινομάρχης Πειραιά Γ. Δαβάκης ο οποίος δήλωσε τη συμπαράσταση της νομαρχίας σε όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσει ο δήμος.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΛΠ έχει αφαιρέσει από το δήμο 4,5 χιλιόμετρα παραλίας, μετατρέποντας ένα παράλιο δήμο σε μεσόγειο, ενώ με τις παράνομες επιχωματώσεις ουσιαστικά έχει δημιουργήσει ένα "νέο Πέραμα" κάτω από το Πέραμα. Δεν πληρώνει ούτε καν τα νόμιμα δημοτικά τέλη παρά τις πολλαπλάσιες επιβαρύνσεις και οχλήσεις. Αντίθετα, τα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ που εισέπραττε ο δήμος, εκχωρήθηκαν με νόμο στον ΟΛΠ σαν προίκα για την ιδιωτικοποίησή του, μαζί με το δικαίωμα έκδοσης πολεοδομικών αδειών, αδειών για καντίνες κλπ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αστρονομικών εσόδων του ΟΛΠ σε βάρος του Περάματος, είναι το τέλος που εισπράττει κάθε χρόνο, ύψους 180.000.000 δρχ. από τα εισιτήρια του πορθμείου Πέραμα - Σαλαμίνα, σε ανταπόδοση έργων που ουδέποτε όμως, πραγματοποίησε.

Σε όλα αυτά είναι αποφασισμένο το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τους κατοίκους του Περάματος, να βάλουν τέλος με τις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ