Κυριακή 27 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Αυξάνονται οι συμμετοχές για το μπλόκο στα σύνορα

Σε λιγότερο από δυο βδομάδες, στις 10 και 11 Ιούλη, η ανυπόταχτη νεολαία της χώρας μας θα κάνει τη δική της απόβαση και ανακατάληψη στο Λιτόχωρο, θα κλείσει το δρόμο διέλευσης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο συνοριακό φυλάκιο των Ευζώνων, θα διαδηλώσει ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα εγκλήματά του, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.Είναι η όγδοη συνεχής χρονιά, που η ΚΝΕ διοργανώνει μια πανελλαδική, νεανική επίθεση ειρήνης, και σήμερα είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

Η αφίσα που αναγγέλλει το "νεανικό μπλόκο στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό", γεμίζει δρόμους και πλατείες με το κάλεσμα της ΚΝΕ για συνέχεια και δυνάμωμα του μεγάλου αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Οι νέοι της ΚΝΕ εξορμούν καθημερινά στη νεολαία, με τις προκηρύξεις που φτιάχνουν οι Οργανώσεις, απευθύνονται σε κάθε νέο και τον καλούν να δώσει το "παρών" στο ραντεβού του Ιούλη. Παράλληλα, κάθε προφεστιβαλική εκδήλωση, αυτές που έγιναν και οι δεκάδες άλλες που θα γίνουν τις επόμενες μέρες, θα κάνουν γνωστό ακόμα πιο πλατιά στη νεολαία το μήνυμα της μεγάλης, νεανικής, αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης.

Η ανταπόκριση της νεολαίας στο κάλεσμα της ΚΝΕ, για συνέχεια του αγώνα ενάντια στα σχέδια των πολεμοκάπηλων ιμπεριαλιστών, φαίνεται ότι θα είναι μεγάλη. Καθημερινά μαζεύονται όλο και περισσότερες συμμετοχές και αυτό γεμίζει με αισιοδοξία την Οργάνωση. Γιατί η επιτυχία αυτής της κινητοποίησης θα δώσει μια ηχηρή απάντηση σ' αυτούς που διαλαλούν ότι ο πόλεμος τελείωσε, θέλοντας να ξεμπερδεύουν με το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και να προωθήσουν χωρίς αντιδράσεις τα συμφέροντά τους στην περιοχή. Ομως, τα νιάτα της χώρας μας δε θα τους αφήσουν ανενόχλητους να συνεχίζουν τα εγκλήματά τους. Το απέδειξαν το προηγούμενο διάστημα, θα το αποδείξουν και τώρα, συμμετέχοντας μαζικά στο αντιιμπεριαλιστικό μπλόκο του Ιούλη, στους αγώνες που θα 'ρθουν.

Ολόκληρο το 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" θα είναι μια νεανική κραυγή εναντίωσης στον ιμπεριαλισμό. Θα δίνει το σύνθημα για τη συνέχεια των αγώνων που προηγήθηκαν, όπου η νεολαία έδωσε πρωτοπόρο, δυναμικό "παρών". Παράλληλα, το φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα διαλόγου της ΚΝΕ με πλατιά τμήματα νεολαίας. Μέσα από τις εκατοντάδες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, τις εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, σε νεολαιίστικα στέκια, την καθημερινή επαφή των μελών της Οργάνωσης με τους νέους σε κάθε χώρο που δουλεύουν, σπουδάζουν, διασκεδάζουν, μεταφέρεται πλατιά το μήνυμα του Φεστιβάλ. Ερχονται στο προσκήνιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι, η επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους από την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται. Ακόμα περισσότεροι νέοι έρχονται σε επαφή με τις θέσεις της ΚΝΕ, με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Το κάλεσμα συστράτευσης που απευθύνει η ΚΝΕ στους νέους και μέσα από το 25ο Φεστιβάλ, έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα. Η ανάπτυξη της ΚΝΕ, που σημαίνει ταυτόχρονα και ανάπτυξη του νεολαιίστικου κινήματος, συμβάλλει στο να γίνεται ακόμα πιο ρεαλιστική για τους νέους η δυνατότητα διεξόδου από τη σημερινή κατάσταση, στο να κερδίζονται όλο και περισσότερες νεανικές συνειδήσεις με τη λογική του μεγάλου λαϊκού μετώπου, που θα ανοίξει έναν άλλο δρόμο για το λαό και τον τόπο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη Δευτέρα τραγουδάμε στον Πειραιά (2004-07-02 00:00:00.0)
Πλούσια η εμπειρία από το «ταξίδι» του (2003-09-04 00:00:00.0)
Τριήμερες εκδηλώσεις 12 - 14 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη (2002-08-13 00:00:00.0)
Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι (1999-07-20 00:00:00.0)
Αντίσταση και πάλη, το μήνυμα του 22ου Φεστιβάλ (1996-06-27 00:00:00.0)
Στην Πανεπιστημιούπολη, 19 - 22 Σεπτέμβρη (1996-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ