Κυριακή 27 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΝΟΣΤΗΛΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Στο γαλάζιο της Μήλου

Στην όμορφη Μήλο θα βρεθούν σήμερα οι ιστιοπλόοι του σκάφους "Πλωτώ" στη σειρά "Τα μυστικά του απόλυτου γαλάζιου". Μια γνωριμία και ξενάγηση στο νησί των Κυκλάδων. Ο κόλπος του Αδάμαντα είναι από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Στη μέση του κόλπου βρίσκεται το Κλήμα, ο οικισμός που βρέχεται από το κύμα, με τις αραγμένες βάρκες και τα χαρακτηριστικά σύρματα, που μοιάζουν με σπηλιές. Παραδεισένιο είναι το τοπίο στο Κλέφτικο. Η περιήγηση θα συνεχιστεί στον Αδάμαντα και σε όλα τα χωριά και τις υπέροχες παραλίες της Μήλου. (Κυριακή ΕΤ - 1 19.00)

Φωτογραφικές διαδρομές

Στην καλλιτεχνική φωτογραφία εστιάζεται ο φακός της σειράς ντοκιμαντέρ "Η τέχνη της φωτογραφίας". "Διαδρομές" είναι ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου στο οποίο ο φωτογράφος και συγγραφέας Πλάτων Ριβέλλης, παρουσιάζει την πορεία της τέχνης της φωτογραφίας από τη γέννησή της μέχρι σήμερα. Αναφέρεται στις διαφορετικές μορφές και στα είδη που χαρακτηρίζουν τη φωτογραφία γενικότερα, προσδιορίζοντας την ειδοποιό διαφορά της με την καλλιτεχνική εικόνα. Η έρευνα, η παρουσίαση και τα κείμεν,α είναι του Πλάτωνα Ριβέλλη και η σκηνοθεσία του Γιάννη Οικονομίδη. (Δευτέρα ΝΕΤ 19.00)

O Σόλων και ο Λουκάς

Ο Σόλων και ο Λουκάς, το αγαπημένο δίδυμο της σειράς "Εκείνος κι εκείνος", που άφησε εποχή στα τηλεοπτικά χρονικά, μας κρατούν και πάλι συντροφιά, αφού η ΕΤ - 1 επαναπροβάλλει τη σατιρική αυτή ελληνική σειρά. Οι δύο βασικοί χαρακτήρες, είναι οι αιώνιοι απροσάρμοστοι της ζωής. Δε συμβιβάζονται με την καταναλωτική κοινωνία και προτιμούν να ζουν εκτός των "τειχών", προκειμένου να διατηρήσουν την ελευθερία τους. Με τις φιλοσοφικές συζητήσεις τους, επιχειρούν να αναλύσουν την κοινωνία, να κατανοήσουν το ανθρώπινο άγχος, τον παραλογισμό της εποχής. Δυο ήρωες που παραμένουν αναλλοίωτοι μέσα στο χρόνο, πρόσωπα που είναι πάντα επίκαιρα. Το σενάριο είναι του Κώστα Μουρσελά και η σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη. Πρωταγωνιστεί εκείνος, δηλαδή ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και... εκείνος, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. (Τρίτη ΕΤ - 1 21.30)

Τα μυστικά του πάγου

Τα μυστικά που κρύβονται κάτω από τον πάγο, αποκαλύπτει η σειρά ντοκιμαντέρ του BBC "O πάγος αποκαλύπτει τα μυστικά του: μούμιες στον πάγο". Ενα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ μέσα από το οποίο ερευνάται τι κρύβει η "ιστορία" του πάγου. Συγκλονιστικά ευρήματα ρίχνουν φως στην ιστορία και επιβεβαιώνουν θεωρίες ή εικασίες επιστημόνων. Το 1991 για παράδειγμα ανακαλύφθηκε στις Αλπεις το σώμα ανδρός που είχε πεθάνει πριν από 5.000 χρόνια. Στις κορυφές των Ανδεων επίσης, ανακαλύφθηκαν μέσα στους πάγους σώματα παιδιών ντυμένα με πλούσια ρούχα, θύματα θυσίας σε ιεροτελεστίες των Ινκας. Η σειρά παρουσιάζει ακόμη τα αποτελέσματα από μελέτες που έγιναν πάνω σε μούμιες. (Τετάρτη - Παρασκευή ΝΕΤ 12.01)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ