Κυριακή 27 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
Κύκλος ειρήνης

Στις 27 του Μάη, στο παλαιό Δημαρχείο του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου και οι ηλικιωμένοι μέλη του ΚΑΠΗ της πόλης, έστησαν την αντιπολεμική τους θεατρική σκηνή! Τα παιδιά έστειλαν γράμμα και γραφή στον Κλίντον και οι γέροντες μάς διαβεβαίωσαν ότι είναι ακόμα χρήσιμοι για την ειρήνη. Μια πραγματικά θαυμάσια σύμπραξη, των εγγονιών με τους παππούδες.

Τραγούδια και ποιήματα από μικρούς και μεγάλους, ολιγόλεπτες ομιλίες εκλεκτών προσκεκλημένων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δώσανε το στίγμα της ειρήνης, ενάντια στο στόχο των βομβαρδιστών της Γιουγκοσλαβίας. Ηταν μια ζωντανή γεμάτη αυθορμητισμό αντιπολεμική εκδήλωση, που κατέληξε σε λαϊκό δρώμενο όταν όλοι μαζί, διοργανωτές, ερμηνευτές, προσκεκλημένοι, κοινό, παιδιά και γερόντια, ενώσαμε τα χέρια, κάναμε τον κύκλο της ειρήνης, μεγάλο και τρανό, και διατρανώσαμε, την ευχή μας "Ναι στην ειρήνη - Οχι στον πόλεμο"

Αξίζουν συγχαρητήρια σ' όλους τους συντελεστές της όμορφης αυτής γιορτής, στα παιδιά του Α' Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, στους γέροντες των ΚΑΠΗ, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στην καθηγήτρια των Γαλλικών του Γυμνασίου, που ήταν και η ψυχή της εκδήλωσης.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΝΕΛΛΗ,

Λυρική καλλιτέχνις


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ