Τρίτη 29 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των στρατευμένων

Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στην αυξανόμενη αντίδραση του λαού και της στρατευμένης νεολαίας για τη συμμετοχή της χώρας στο βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, επιλέγει το δρόμο της τρομοκράτησης και κατάπνιξης των αντιδράσεων που πυκνώνουν μέσα στο στρατό.

Μετά την τιμωρία όσων αντέδρασαν με διάφορους τρόπους στην αποστολή του Α/Τ "Θεμιστοκλής" στην Αδριατική, προχώρησε σε νέες τιμωρίες με τελευταία τη διεξαγωγή πειθαρχικού ελέγχου κατά του πατριώτη μας Κερκυραίου αρχικελευστή Παύλου Γκόγκα, επειδή έστειλε μέσω της επιτροπής Ειρήνης στο Γιουγκοσλαβικό λαό τα δολάρια που του έδωσε η κυβέρνηση για τη συμμετοχή του με το Α/Τ "Θεμιστοκλής" στην Αδριατική.

Θεωρούμε απαράδεκτη και τουλάχιστον προκλητική απέναντι στις αγωνιστικές παραδόσεις και τα φιλειρηνικά αισθήματα του κερκυραϊκού λαού την προσπάθεια τρομοκράτησης του αρχικελευστή Παύλου Γκόγκα και όλων των στρατευμένων που εναρμονίζονται με το λαϊκό αίσθημα και αίτημα που ζητά την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών και την απεμπλοκή της χώρας μας από τα δολοφονικά και επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στάση της αυτή, δηλαδή να τιμωρεί όποιον ορθώνει το ανάστημά του στην υποτέλεια και το ραγιαδισμό της "νέας τάξης πραγμάτων", δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους Κοτσαμπάσηδες του 1821 που κατηγορούσαν τους αγωνιστές σαν "ρέμπελους", ούτε βέβαια και από τις κυβερνήσεις των δοσίλογων της γερμανικής κατοχής που εκτελούσαν τους Ελληνες πατριώτες της Εθνικής Αντίστασης. Αυτή είναι η νέα ηθική που εισάγει η κυβέρνηση μαζί με την ΟΝΕ.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Κερκυραίο αρχικελευστή Παύλο Γκόγκα και σε όλους τους στρατευμένους μας που αντιδρούν σ' αυτή τη "νέα τάξη πραγμάτων".

- Καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τη διαταγή για διεξαγωγή πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του αρχικελευστή και τέλος

- καλεί τον κερκυραϊκό λαό και τους μαζικούς φορείς του να αντιδράσουν δυναμικά σ' αυτήν την τρομοκρατική πράξη της κυβέρνησης ενάντια στον πατριώτη μας αρχικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού, Παύλο Γκόγκα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ