Τρίτη 29 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εξιλαστήριο θύμα ή σχέδιο κατά της ΑΓΝΟ;

Ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες δίωξης των εκπροσώπων της συνεταιριστικής εταιρίας

Ως "κατευθυνόμενη δυσφήμιση" που έχει σκοπό να πλήξει τους 7.500 παραγωγούς της ΑΓΝΟ χαρακτήρισε χτες ο πρόεδρος της εταιρίας τον επιλεκτικό τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν διάφορες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι της γαλακτοβιομηχανίας από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε για την ύπαρξη διοξινών σε προϊόντα προέλευσης Βελγίου και παρ' όλο που μετά τους επανειλημμένους ελέγχους από αρμόδιες υπηρεσίες στη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο, την περασμένη Πέμπτη η αστυκτηνιατρική υπηρεσία συνέταξε έκθεση που είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο εδώλιο του Αυτόφωρου οι εκπρόσωποι της εταιρίας. Ο πρόεδρος της ΑΓΝΟ Ε. Δαργινάκης είπε ότι η εταιρία είχε προμηθευτεί σε ανύποπτο χρόνο, το Γενάρη, από ιδιώτη, μικρή ποσότητα σκόνης γάλακτος - προέλευσης Βελγίου - που προοριζόταν για την κατασκευή παγωτού. Σημειώνεται ότι για την παρασκευή παγωτού χρησιμοποιείται φρέσκο γάλα και μόνο κατά ένα 5% γάλα σκόνη. Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτή τη σκόνη χρησιμοποιήθηκε και μετά την αποκάλυψη για τα μολυσμένα τρόφιμα η εταιρία κατέστρεψε όλες τις ποσότητες της σκόνης που υπήρχαν στις αποθήκες. Το δικαστήριο παρ' όλο που υπήρχαν πρωτόκολλα καταστροφής της εισαγόμενης σκόνης γάλακτος καταδίκασε σε 13 μήνες φυλάκιση τον πρόεδρο της εταιρίας, ο οποίος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Ο Ε. Δαργινάκης αρνήθηκε τις κατηγορίες για διοχέτευση στην αγορά επικίνδυνων προϊόντων και δήλωσε ότι "η όλη υπόθεση εντάσσεται στον πόλεμο δυσφήμισης κατά της συνεταιριστικής οργάνωσης ΑΓΝΟ από άλλες εταιρίες".

"Δεν είναι αθώα η κίνηση αυτή που οδήγησε την εταιρία στο δικαστήριο", υποστήριξε και ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Β. Παπαγιάννης.Πρόσθεσε ότι η υπόθεση αυτή που έχει στόχο να πλήξει την ΑΓΝΟ γίνεται σε μια στιγμή που είναι γνωστό στον περισσότερο κόσμο ότι η εταιρία δεν εισάγει σκόνη για να τα αναμείξει με τα προϊόντα της, όπως γίνεται με άλλες μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες. "Η εταιρία μας για το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι που παράγει χρησιμοποιεί 100% ελληνικά προϊόντα", σημειώνει ο Παπαγιάννης.Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΑΓΝΟ Φ. Γεωργουδάκης δηλώνει ότι "προσπαθούν να βρουν εξιλαστήριο θύμα τα άλλα συμφέροντα που κινούνται στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας. Κι αυτό, συνεχίζει, γίνεται την ώρα που οι άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν κατά κόρο συμπυκνωμένο ή γάλα σκόνης. Φανερό πως πρόκειται για μια ακόμη επίθεση κατά της συνεταιριστικής ΑΓΝΟ που επιμένει να βγάζει αγνά και καλά προϊόντα", υπογραμμίζει ο Φ. Γεωργουδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ