Τρίτη 29 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Σάββατο συγκέντρωση - απάντηση στην αστυνομοκρατία

Σχεδόν δύο δισ. δραχμές κοστίζει η αστυνομική εκστρατεία υπεράσπισης των παρανομιών της TVX

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στο νέο καθεστώς αστυνομοκρατίας και κατάλυσης της δημοκρατίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στην περιοχή τους, οργανώνουν το Σάββατο 3 Ιούλη,στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ολυμπιάδας,οι Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων περιοχής Στρυμονικού και της Ιερισσού,που αντιδρούν στη συνέχιση των παράνομων εργασιών της πολυεθνικής εταιρίας για την υλοποίηση της μεταλλουργίας χρυσού.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει προκλητικά να καταπατά δημοκρατικά δικαιώματα, απαγορεύοντας ακόμη και σε εκλεγμένους εκπροσώπους της ΤΑ να επισκεφθούν τους χώρους, όπου παράνομα η εταιρία κατέστρεψε το δάσος προκειμένου να διανοίξει δρόμους για τη μεταφορά του γεωτρυπάνου που θα κάνει τις γεωτεχνικές γεωτρήσεις. Με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σταγίρων - Ακάνθου καταγγέλλει την ακατανόητη - όπως τη χαρακτηρίζει - προστασία από την Αστυνομία, των μηχανημάτων της TVX που κατέστρεφαν το δάσος, κόβοντας δέντρα παράνομα καθώς και την απαγόρευση στους εκλεγμένους εκπροσώπους της ΤΑ να επισκεφθούν τους χώρους των εργασιών. Επίσης απαιτεί να σταματήσει η προστασία παράνομων ενεργειών των διαφόρων οικονομικών συμφερόντων και να απομακρυνθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την περιοχή, γιατί το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, να τρομοκρατούν τους πολίτες και να γεννούν ερωτηματικά για το ποιος είναι ο σκοπός της παραμονής τους.

"Το προσωπείο του δημοκρατικού κράτους έπεσε. Στην ελεύθερη βούληση του λαού φόρεσαν χειροπέδες. Ταξίαρχοι και συνταγματάρχες της ελληνικής Αστυνομίας προστατεύουν παράνομους καταστροφείς δασών. Το Σύνταγμα των Ελλήνων και οι νόμοι της Δημοκρατίας έγιναν υπηρέτες του δολοφόνου Μπατίστα, του αφεντικού της TVX",καταγγέλλει, επίσης, με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Σταγίρων - Ακάνθου.

Για την προστασία των συμφερόντων της πολυεθνικής εταιρίας και τη διασφάλιση "ομαλού" περιβάλλοντος για τις παράνομες δραστηριότητές της, ο ελληνικός λαός πληρώνει καθημερινά τουλάχιστον 25 εκατ. δραχμές! Η κυβέρνηση έχει επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό συνολικά με πάνω από 2 δισ. δραχμές για την κινητοποίηση της Αστυνομίας, που μόνο στόχο έχει να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων.

Το 1997 η εκστρατεία των 71 ημερών της Αστυνομίας κόστισε 1,2 δισ. δραχμές. Η φετινή εκστρατεία πριν τις εκλογές (25 Μάη - 12 Ιούνη) κόστισε 450 εκατ. Και αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιούλη θα κοστίσει 625 εκατ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ