Τρίτη 29 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει τα Ευρω-δηλητήρια

Την ανησυχία και την αγανάχτηση των γυναικών καταναλωτών επισημαίνει, με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με αφορμή τις μολυσμένες τροφές που κυκλοφορούν στην αγορά και απειλούν τη δημόσια υγεία.

"Η πιο βασική προϋπόθεση για την υγεία, είναι η τροφή του ανθρώπου, ορίζει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας", τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει:

"Η έκρηξη των διοξινών η επικίνδυνη "κόκα - κόλα" οι προσβεβλημένες από τον ιό του ΕΪΤΖ αγελάδες, η βρουκέλωση κ.ά. αποκάλυψαν ότι η τροφή του ανθρώπου αποτελεί πεδίο πρωτοφανούς επιχειρηματικής δραστηριότητας στο βωμό της "ελεύθερης" αγοράς της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση απασχολημένη από τους βομβαρδισμούς των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, δεν κατάφερε να αποκρύψει τον πόλεμο ενάντια στην υγεία των λαών της Ευρώπης με τα Ευρω-δηλητήρια.

Η ελληνική κυβέρνηση απασχολημένη με τον "εθνικό" στόχο της ΟΝΕ, τους δείκτες του Χρηματιστηρίου και την πτώση του πληθωρισμού άφησε τις διοξίνες και τα άλλα ευρω-δηλητήρια να φτάσουν στο πιάτο μας. Η κατάργηση ελέγχων στα σύνορα που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες ελέγχου, η ανυπαρξία σύγχρονων εργαστηρίων ελέγχου, η συρρίκνωση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και οι ποσοστώσεις έχουν καταστήσει τη χώρα μας ξέφραγο αμπέλι εισαγωγής τροφίμων και τους Ελληνες καταναλωτές έρμαια της καταιγιστικής διαφήμισης.

Οι Ελληνίδες που έχουν την ευθύνη της κυοφορίας, της γέννησης και της ανατροφής των παιδιών είναι ανήσυχες και αγανακτισμένες μπροστά στο αδιέξοδο της επιλογής βασικών ειδών διατροφής. Τα παιδιά κατά 77% είναι θύματα των επικίνδυνων διατροφικών προτύπων. Το 89% των κυλικείων που λειτουργούν στα σχολεία διαθέτουν απαγορευμένα προϊόντα. Στον ελληνικό στρατό και στα νοσοκομεία διατίθενται ανεξέλεγκτα τρόφιμα εισαγωγής.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να:

- Να σταματήσει αυτό το έγκλημα διαρκείας στα ζητήματα της διατροφής από τις πολυεθνικές.

- Να βελτιωθεί ποσοτικά και ποιοτικά η ντόπια παραγωγή σε είδη διατροφής.

- Με τον ίδιο ζήλο που πέρασε τη Συνθήκη του Σένγκεν για τον έλεγχο των πολιτών, να προχωρήσει στη δημιουργία Ενιαίου Φορέα για τον έλεγχο τροφίμων από την παραγωγή τους μέχρι την κατανάλωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ