Πέμπτη 1 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γόνιμο έδαφος για αποφασιστική δράση στο λαό

Διαπιστώσεις από τη συνεδρίαση, όπου συζητήθηκαν τα συμπεράσματα από την εκλογική μάχη στην περιοχή και τα νέα καθήκοντα των κομμουνιστών

Γόνιμο έδαφος για αποφασιστική δράση στο λαό. Εδαφος που έχει καλλιεργηθεί από όλη την προηγούμενη δράση του ΚΚΕ με τις θέσεις του να επιβεβαιώνονται και να γίνονται συνείδηση όλο και περισσότερων εργαζόμενων που κατανοούν, τώρα, την ανάγκη ενωτικής αγωνιστικής δράσης χέρι χέρι με τους κομμουνιστές για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την αναλυτική και συγκεκριμένη εξέταση όλων των στοιχείων που έφερε η πρόσφατη μάχη των ευρωεκλογών, όπως διαπίστωσαν τα μέλη της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ στην προχτεσινή τους συνεδρίαση, στη Χαλκίδα, όπου εξέτασαν το εκλογικό αποτέλεσμα και έθεσαν το πρόγραμμα δράσης της Οργάνωσης για το επόμενο διάστημα.

Το αποτέλεσμα του ΚΚΕ ήταν θετικό και στην περιοχή, διαπιστώνει και η εισήγηση του Γραφείου την οποία παρουσίασε ο Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Λουκάς Γκούνης,μέλος της ΚΕ. Ομως, προστίθεται, θα μπορούσε να ήταν καλύτερο αν όλα τα στελέχη, οι σύντροφοι και οι ΚΟΒ εξαντλούσαν τις δυνατότητες. Γι' αυτό η προσπάθεια για ένταξη όλων των μελών της Οργάνωσης στην καθημερινή δράση στο επόμενο διάστημα με βάση την πολιτική του κόμματος, για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας στην περιοχή είναι βασικό κριτήριο για την παραπέρα πορεία μας. Κι αυτό, πάλι, απαιτεί ιδιαίτερη ιδεολογική και πολιτική βοήθεια των στελεχών της οργάνωσης προς τις ΚΟΒ, για να οργανώσουν και αναπτύξουν τη δουλιά τους. Οσον αφορά ειδικότερα τα συμπεράσματα, τονίστηκε από τους συντρόφους της Επιτροπής Περιοχής:

Στα μέτωπα των αγώνων αλλάζουν οι συνειδήσεις

"Ο κόσμος εμπιστεύτηκε το Κόμμα για τις καθαρές θέσεις που προβάλαμε σταθερά σ' όλα τα ζητήματα. Πολλοί ακόμα ήταν έτοιμοι αλλά, τελικά, έμειναν εγκλωβισμένοι στο κλίμα που καλλιεργούσαν τα άλλα κόμματα. Είναι πολλοί ακόμα που φώναζαν μαζί μας στους αγώνες και χρειάζεται η δική μας προσπάθεια να ωριμάσει στη συνείδηση του κόσμου ότι πρέπει να ενισχύσουν πολιτικά και εκλογικά το ΚΚΕ. Η αλλαγή θα γίνεται στα μέτωπα των αγώνων, εκεί αλλάζουν οι συνειδήσεις και οι συσχετισμοί, επισημάνθηκε. Κι αυτό φαίνεται από χειροπιαστά στοιχεία όπως στο Αλιβέρι, στην Αρτάκη, σε συγκεκριμένα εργοστάσια (Κελαϊδίτη, Μιμίκος και αλλού) όπου είχαμε καλή επαφή με το κίνημα. Αντίθετα, π.χ. στη Β. Εύβοια όπου δεν είχαμε συγκεκριμένη παρέμβαση δεν πήγαμε τόσο καλά, τόνισε σύντροφος από την Εύβοια. Ανάλογα παραδείγματα αναφέρθηκαν και σε άλλους νομούς π.χ. Φθιώτιδα, αλλά και από πόλη σε πόλη της περιοχής, π.χ. Θήβα - Λειβαδιά με βάση τη δράση της Οργάνωσης. Τέλος, σημείωσαν, προκύπτει καθαρά ότι οι λαϊκές, εργατικές και αγροτικές κινητοποιήσεις επέδρασαν και ευρύτερα.

Από την άλλη επισημάνθηκε πως: Πήγαμε καλύτερα εκεί που είχαμε επιδιώξει και πετύχει πλατύτερο άνοιγμα σε συνεργασίες από πριν, στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, αλλά και στα αγωνιστικά μέτωπα, όπως π.χ. στην Ιτέα και το Δήμο Ευπάλιας. Κι εδώ προκύπτει η ανάγκη να συνεχίσουμε με αποφασιστικό άνοιγμα σε ανθρώπους που εκδήλωσαν τη θέλησή τους να δουλέψουν μαζί μας και σε άλλους που πρέπει να επιδιώκουμε με επιμονή και σταθερά να αγωνίζονται μαζί μας στα μαζικά κινήματα στους αγώνες. Υπάρχει ένας κόσμος που πραγματικά, με την εμπειρία του και τη δική μας βοήθεια, απελευθερώνεται από τις αυταπάτες και τις δεσμεύσεις που επιβάλουν τα άλλα κόμματα. Αυτός ο κόσμος πρέπει να κερδηθεί και στους αγώνες. Και είναι δική μας ευθύνη να επιδιώξουμε να συναντηθούμε με αυτούς τους ανθρώπους που είναι πολλοί, ώστε να ενταχθούν στην καθημερινή δράση στα μαζικά κινήματα.

Σχετικά με τη δουλιά στη νεολαία στην περιοχή υπογραμμίστηκε: Η δουλιά στη νεολαία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν είναι υπόθεση μόνο της ΚΝΕ αλλά όλης της Κομματικής Οργάνωσης. Πχ η μέχρι τώρα δουλιά της ΚΝΕ στη Χαλκίδα, έδωσε αέρα, έφερε κοντά στο Κόμμα κόσμο. Κι εδώ επισημάνθηκε ότι όλη η οργάνωση πρέπει να βοηθήσει την ΚΝΕ να κάνουμε ένα μεγάλο άνοιγμα, τώρα με το Φεστιβάλ της ΚΝΕ που πρέπει να επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις και χώρους από πριν.

Κατά τα άλλα, εκτιμήθηκε ότι τα αποτελέσματα σηματοδοτούν την ανοδική πορεία του Κόμματος και αυτό παραπέμπει στη σωστή πολιτική που χάραξε το 15ο Συνέδριό του. Η σωστή πολιτική μας έδωσε καρπούς γιατί την προβάλαμε σταθερά, ακόμα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες όταν δε μας καταλάβαιναν πολλοί. Αυτό είναι που μπόλιασε συνειδήσεις και έφερε μαζί με τους αγώνες διεργασίες θετικές. Τώρα ο κόσμος έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους κομμουνιστές και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να αξιοποιήσουμε τις καλύτερες δυνατότητες και να δράσουμε αποφασιστικά μέσα στο κίνημα. Οφείλουμε να δούμε πώς θα δράσουμε για να αναπτυχθεί το αντιπολεμικό κίνημα, πώς θα αναπτυχθεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, να δράσουμε στο εργατικό και αγροτικό κίνημα, στην Τοπ. Αυτοδιοίκηση, για τα προβλήματα της Παιδείας, της Υγείας, της νεολαίας, των γυναικών κλπ.

Κλειδί η δράση της ΚΟΒ

Κοινή διαπίστωση των συντρόφων, η οποία υπογραμμίστηκε και από τους συντρόφους Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γ. Ποσοτίδη μέλος της Γραμματείας της ΚΕ στις παρεμβάσεις τους στην Ολομέλεια, είναι πως κλειδί για την προώθηση όλων των στόχων του Κόμματος αποτελεί η δράση της ΚΟΒ. Κι εδώ είναι πολλά να γίνουν, τονίστηκε: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να βελτιώσουμε την καθοδηγητική μας δουλιά. Είναι ευθύνη μας να δώσουμε βοήθεια συγκεκριμένη, ιδεολογική και πολιτική, για τη συλλογική λειτουργία, να κατακτήσουμε τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά στη δράση μας. Να δούμε μέτρα για καλύτερη διάταξη και ποιοτική προσφορά. Για να δράσουν με αυτοπεποίθηση οι ΚΟΒ στο χώρο τους, να αναπτύξουν τους δεσμούς τους με το κίνημα, να πάρουν πρωτοβουλίες. Χρειάζεται, λοιπόν, σχεδιασμός, οργάνωση, χρονοδιάγραμμα δουλιάς και δράσης σ' όλα τα μέτωπα και να γίνει κυρίαρχος ο στόχος του Κόμματος για το Μέτωπο. Χρειάζεται επαγρύπνηση για να προβάλουμε την πολιτική μας και τις θέσεις μας, να απαντάμε αγωνιστικά γιατί η κατάσταση είναι ανησυχητική: Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια είναι μπροστά μας, ενώ νέα τρομοκρατικά, αντιλαϊκά μέτρα προωθούνται σε βάρος του λαϊκού και δημοκρατικού κινήματος και πρέπει να δίνουμε άμεση απάντηση!

Την Ολομέλεια της ΕΠ Στερεάς παρακολούθησε αντιπροσωπεία της ΚΕ από τους συντρόφους Δ. Κουτσούμπα,μέλος του ΠΓ, Γ. Ποσοτίδη,μέλος της Γραμματείας και Η. Λέγγερη,μέλος της ΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναμετριόμαστε στα ίσα με το μπόι μας (2004-11-05 00:00:00.0)
Πιο ψηλά ο πήχης της απαιτητικότητας στη δουλιά μας (2000-12-08 00:00:00.0)
Για το δυνάμωμα του Κόμματος και τη συγκρότηση του ΑΑΔΜ (2000-11-26 00:00:00.0)
Το μέτωπο για το σοσιαλισμό (2000-11-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-05-08 00:00:00.0)
Με τους εργαζόμενους για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα (1995-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ