Πέμπτη 1 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Αντιδράσεις φορέων Ελλήνων εργαζομένων

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής & Ν. Πειραιά - Νήσων "Ο Προμηθέας" σε ανακοίνωση - καταγγελία του σημειώνει ότι "η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη σύλληψη, τη "δίκη" και την καταδίκη του Α. Οτσαλάν, απέδειξε ότι η αμερικανόπνευστη Νέα Τάξη Πραγμάτων μπορεί και επιβάλλει τα σχέδιά της, παρά και αντίθετα από κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη θέληση των λαών, αφού υπάρχουν κυβερνήσεις που υπακούουν και υλοποιούν τις εντολές του πλανητάρχη και της CIA.

Είναι μεγάλη και βαριά η ευθύνη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Σημίτη (...).

Καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε παράγοντα και φορέα, να αντισταθεί σ' αυτό το έγκλημα και να ενώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας, ώστε να ακυρωθεί η καταδικαστική απόφαση, να μην εκτελεστεί ο Α. Οτσαλάν και να αφεθεί ελεύθερος και να αναγνωριστεί το δικαίωμα στον κουρδικό λαό να αποχτήσει τη δική του πατρίδα".

Με δελτίο Τύπου της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) καλεί "τον πολιτισμένο υποτίθεται κόσμο να συναισθανθεί την ενοχή του στην υπόθεση αυτή και να πιέσει το καθεστώς της Αγκυρας να μην εκτελέσει την ποινή, παρέχοντας συγχρόνως αμνηστία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ