Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποκομμένες οι δυτικές Κυκλάδες

Τα σοβαρά συγκοινωνιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών των δυτικών Κυκλάδων επισημαίνουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Μπάμπης Αγγουράκης.

"Οι δυτικές κυκλάδες με συνολικό πληθυσμό 20.000 περίπου κατοίκων αντιμετώπιζαν πάντοτε ιδιαίτερα συγκοινωνιακά προβλήματα, τόσο - και κυρίως - στη διάρκεια του χειμώνα, όσο και κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Τα τελευταία όμως χρόνια με τη δημιουργία κοινοπραξίας από τους εφοπλιστές Βεντούρη και Σταθάκη, το πρόβλημα της συγκοινωνίας έχει ενταθεί", σημειώνουν οι βουλευτές και τονίζουν ότι τα δρομολόγια των πλοίων, ακόμα και τώρα που έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, έχουν μειωθεί δραματικά. Οι επισκέπτες των νησιών ή και οι κάτοικοι αναγκάζονται να καταφύγουν στη λύση του "ιπτάμενου δελφινιού", τα οποία δεν ταξιδεύουν πάνω από ορισμένα μποφόρ, ενώ το ναύλο είναι διπλάσιο.

Οι κάτοικοι, αναφέρουν οι βουλευτές, "αισθάνονται - πρακτικά είναι - αποκομμένοι από τον Πειραιά, με ό,τι συνεπάγεται το γεγονός αυτό για την οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών". Οσον αφορά το θέμα της υγείας των κατοίκων, οι βουλευτές τονίζουν ότι τα σοβαρά περιστατικά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στην ώρα τους και η τροφοδοσία των φαρμακείων είναι ελλιπής. Τέλος, επισημαίνουν και τη δυσκολία των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στις δυτικές Κυκλάδες να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους.

Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, πώς και πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα της συγκοινωνίας των δυτικών Κυκλάδων με τον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ