Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερευνες για το χρυσό στεφάνι

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Συνεχίζεται η έρευνα και η προανάκριση που διεξάγει το τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, για τη διερεύνηση των συνθηκών κλοπής του χρυσού στεφανιού του 1ου π. Χ. αιώνα, το οποίο ανήκε στον Χαλκιδαίο αθλητή Θεοκλή, κατά τον Παυσανία, και βρέθηκε τον Μάρτη του 1997, κατά τη διάρκεια εργασιών εγκατάστασης αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή Αγίας Ελεούσας, στη Χαλκίδα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών γίνονται με άκρα μυστικότητα, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες θα οδηγήσουν σύντομα σε αποτελέσματα. Η Ασφάλεια Χαλκίδας έχει στραμμένη την έρευνα και προς τα "έσω", οδηγούμενη σ' αυτό από το ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στη γυάλινη προθήκη, όπου βρισκόταν κλειδωμένο το χρυσό στεφάνι όπως, επίσης, λειτουργούσε και ο συναγερμός.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κλοπή σημειώθηκε μεταξύ 2.30 μ.μ. της Πέμπτης (24) και 11 π.μ. της Παρασκευής (25 Ιούνη), οπότε έγινε αντιληπτή.Βέβαια, η έλλειψη προσωπικού και δη φυλακτικού, είναι εμφανής και εδώ, αφού δύο φύλακες όλοι κι όλοι καλούνται να καλύψουν όλο το 24ωρο φύλαξης του Μουσείου Χαλκίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ