Κυριακή 4 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ασυμβίβαστη μέχρι τη νίκη

Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ για τις προαγωγικές εξετάσεις στο "ενιαίο" λύκειο

"Το ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες, την περήφανη νεολαία της χώρας μας σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Καλούμε τη νεολαία να μη συμβιβαστεί με το μέλλον που φτιάχνεται στην προκρούστεια κλίνη των κυβερνητικών επιτελείων και της ΕΕ. Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μαζί με όλο το λαό, σε συντονισμό και κοινή δράση για να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν οι αντι - εκπαιδευτικοί νόμοι 2525/97, 2640/98".

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΣ της ΚΝΕ για τις προαγωγικές εξετάσεις στο "ενιαίο" λύκειο. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Μετά την ολοκλήρωση των προαγωγικών εξετάσεων στα γυμνάσια - λύκεια και την εφαρμογή στην πράξη των νέων μέτρων της κυβέρνησης, αποδεικνύεται πια, καθαρά ο αντιλαϊκός - αντιεκπαιδευτικός χαρακτήρας της κυβερνητικής μεταρρύθμισης στην παιδεία. Ο πρώτος απολογισμός των νόμων λαιμητόμων: Μόλις 88.000 μαθητές φοίτησαν στην Α Λυκείου και από αυτούς 12.000 μένουν στην ίδια τάξη, 30.000 μαθητές δε συνέχισαν καθόλου στη Β Λυκείου, ενώ τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ κάνουν χρυσές δουλιές...

Αποδεικνύεται ωμά και κυνικά ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η μαζική μείωση των μαθητών που τελειώνουν το λύκειο, η συρρίκνωση της βασικής εκπαίδευσης και η διοχέτευση της πλειοψηφίας των μαθητών από λαϊκές οικογένειες σε μια φτηνή, αποσπασματική ψευτοκατάρτιση, για φτηνό εργατικό δυναμικό, δίχως δικαιώματα στη μόρφωση, στην εργασία και στη ζωή. Με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης οικοδομείται ένα ακόμα πιο συντηρητικό εκπαιδευτικό σύστημα, με μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά του ελληνικού λαού.

Στην αυγή του 21ου αιώνα η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μας επιστρέφει στο Μεσαίωνα, στο σχολείο για λίγους κι εκλεκτούς, στο σχολείο για τα χοντρά πορτοφόλια.

Οι καιροί δεν περιμένουν! Το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η σύγχρονη αμορφωσιά!

Ο μαζικός συντονισμένος παλλαϊκός αγώνας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, ενάντια στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποτελεί ζωτική ανάγκη για το παρόν και το μέλλον του λαού και της πατρίδας μας. Οι μεγαλειώδεις μαθητικοί αγώνες, τη χρονιά που πέρασε:

Εσπασαν τη βιτρίνα της "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης".Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών και του λαού είναι αντίθετοι με τους νόμους - εκτρώματα της κυβέρνησης.

Ανέδειξαν τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας για ολόπλευρη μόρφωση.Για τη διαμόρφωση ενιαίου 12χρονου δημόσιου, δωρεάν σχολείου για όλους που να δίνει σύγχρονες γνώσεις και εφόδια στη ζωή.

Συσπείρωσαν την πλειοψηφία γονιών, καθηγητών, όλου του λαού.Μέσα στην κοινή δράση ωριμάζουν πια οι προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό Μέτωπο Παιδείας για τη μόρφωση και τη ζωή.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ

Οι ενωτικοί αγώνες τη σχολική χρονιά 1998 - 99 προβάλλουν τα "προσεχώς" πιο μαζικών, αποφασιστικών και νικηφόρων αγώνων.

Το ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες, την περήφανη νεολαία της χώρας μας σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Καλούμε τη νεολαία να μη συμβιβαστεί με το μέλλον που φτιάχνεται στην προκρούστεια κλίνη των κυβερνητικών επιτελείων και της ΕΕ. Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μαζί με όλο το λαό, σε συντονισμό και κοινή δράση για να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν οι αντι - εκπαιδευτικοί νόμοι 2525/97, 2640/98.

Οι περσινοί αγώνες κλόνισαν την εφαρμογή των νέων μέτρων, κατέγραψαν την πλήρη αντίθεση τής νεολαίας και του λαού με τα μέτρα του υπ. Παιδείας.

Οι νέοι αγώνες θα φέρουν τη νίκη! Ο Σεπτέμβρης είναι μπροστά μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ