Τρίτη 6 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Πορεία διαμαρτυρίας σήμερα

Το ERNK και οι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες και αγωνιστές που διαμένουν στην Ελλάδα οργανώνουν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας, που θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 7.30 μ.μ. και θα καταλήξει - μετά από διαμαρτυρία - έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΕΡΝΚ "απευθύνει κάλεσμα στο φίλο ελληνικό λαό, στον ελληνικό Τύπο, στα κόμματα και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα του κουρδικού λαού, τα δικαιώματα του οποίου καταπατούνται τόσο βάναυσα από το τουρκικό κράτος".

Η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου

Η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι "η καταδίκη του Κούρδου ηγέτη σε θάνατο με απαγχονισμό, από το τουρκικό δικαστήριο σκοπιμότητας, είναι πρόβλημα που αφορά όλους τους λαούς".

Προσθέτει ότι "η καταδίκη δε στρέφεται μόνο κατά του Οτσαλάν, αλλά κατά του κουρδικού λαού και όλων των λαών. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ θέλουν να επιβάλουν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων με τη φωτιά και το σίδηρο (...) ". Και ζητεί "να μην εκτελεστεί αυτή η απόφαση, να αφεθεί ελεύθερος ο ηγέτης του κουρδικού λαού. Να φύγει το ΝΑΤΟ από την περιοχή και να διαλυθεί". Τέλος, καλεί "όλους τους πολίτες να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για να σταματήσουν τις δολοφονικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών, Αμερικανών και Ευρωπαίων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ