Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βωβές ταινίες στο Φεστιβάλ Αθηνών

Βραδιές βωβού κινηματογράφου περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών, εισάγοντας τον κινηματογράφο στις εκδηλώσεις του. Πρόκειται για μεικτά θεάματα, στα οποία ο βωβός κινηματογράφος συνοδεύεται από χορό ήζωντανή μουσική. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο νέο κτίριο της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 58 και Κηφισού), ένα βιομηχανικό χώρο 3.000 τ.μ., όπου από φέτος θα φιλοξενηθούν πρωτοποριακές και νεανικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και πολυθεάματα που βασίζονται σε μεικτές μορφές.

Οι βραδιές βωβού κινηματογράφου ξεκινούν την Κυριακή (9.30μμ) με την ομάδα σύγχρονου χορού "Σινεκάνον",η οποία θα παρουσιάσει (και τη Δευτέρα) ένα χορευτικό θέαμα, ταυτόχρονα με ταινία βωβού κινηματογράφου του Μπάστερ Κίτον.Η μουσική είναι του Κ. Βήτα και η χορογραφία της Α. Παπαδαμάκη.Χορεύουν οι: Κ. Μπάκα, Ε. Μαλκότσης, Τζ. Αργυρίου, Χ. Μοντέιρο, Ι. Κυριακοπούλου κ.ά.

Στις 14 και 15 Ιούλη θα παρουσιαστεί η ταινία του Πολ Λενί "Ο άνθρωπος που γελά",με μουσική επένδυση από το "Octuor de France". Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Β. Ουγκό, που θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του εξπρεσιονισμού.

Τέλος, στις 16 και 17 Ιούλη θα προβληθεί η ταινία "Καμέραμαν" του Μπ. Κίτον θα συνοδεύσει το συγκρότημα κρουστών "Ηχόδραση" και ο Νίκος Τουλιάτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ