Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικοθεατρικό τριήμερο

Τη δεύτερη και τελευταία παράστασή του στο Λυκαβηττό δίνει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών με το έργο του Γκολντόνι "Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων",σήμερα (9.30μ.μ.). Η μετάφραση είναι των Θέμη Μουμουλίδη (υπογράφει και τη σκηνοθεσία) και Παναγιώτας Πανταζή, τα σκηνικά της Αν. Αρσένη, τα κοστούμια του Κ. Βελινόπουλου, οι χορογραφίες της Αλ. Καζούρη, η μουσική επιμέλεια του Ι. Δρόσου. Παίζουν: Ντίνος Καρύδης, Χρήστος Θάνος, Μάκης Ρευματάς, Δάφνη Λαμπρογιάννη, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρήστος Μωραϊτης κ.ά.

  • Στο "Βεάκειο" του Πειραιά θα φιλοξενηθεί, την Κυριακή και τη Δευτέρα, η παράσταση του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων του ΣΕΗ, με τον "Οθέλλο" του Σαίξπηρ. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο Κώστας Καζάκος,που υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Η μετάφραση είναι των Οδ. Νικάκη, Ι. Κελαδεινού, τα σκηνικά του Ανδ. Σαραντόπουλου, τα κοστούμια του Γ. Μετζικώφ και τη μουσική του Γ. Μαρκόπουλου. Παίζουν ακόμη: Νίκος Μόσχοβος, Τάκης Χρυσικάκος, Μπέττυ Βαλάση, Δημήτρης Καμπερίδης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Γιώργος Μούτσιος, Μαριάνθη Σοντάκη κ.ά.
  • Την "Ορέστεια" (Χοηφόροι - Ευμενίδες) του Αισχύλου παρουσιάζει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου,σήμερα και αύριο στην Επίδαυρο,σε μετάφραση Κ. Κολώτα, σκηνοθεσία - κίνηση Ν. Χαραλάμπους, σκηνικά - κοστούμια Γ. Ζιάκα, μουσική Θ. Αντωνίου. Παίζουν: Τζένη Γαϊτανοπούλου, Στέλιος Καυκαρίδης, Βαρνάβας Κυριαζής, Νεοκλής Νεοκλέους, Αννίτα Σαντοριναίου, Λένια Σορόκου, Δημήτρης Ξύστρας,Γιώργος Μουαϊμης, Αλκηστις Παυλίδου.Το έργο τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί στο "Φεστιβάλ Υμηττού", στο Θέατρο Βράχων.
  • Εργο ανατρεπτικό και ιδιαίτερα επίκαιρο στις ταραγμένες μέρες μας, η τραγωδία του Ευριπίδη "Φοίνισσες" παρουσιάζεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας,σε σκηνοθεσία Νίκου Χουρμουζιάδη.Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει σήμερα στο Θέατρο Δάσους, της Θεσσαλονίκης, ενώ θ' ακολουθήσουν δύο ακόμη παραστάσεις στον ίδιο χώρο. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Ι. Μανωλεδάκη, η μουσική του Κ. Βόμβολου, η χορογραφία της Σ. Σπυράτου. Παίζουν: Αντιγόνη Βαλάκου, Νίκος Βρεττός, Δημήτρης Λιγνάδης, Χάρης Τσιτσάκης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Ναζίρης, Δημήτρης Κολοβός, Κώστας Χαλκιάς κ.ά.
  • "Τα πολλά πρόσωπα της Αντιγόνης" ανιχνεύονται στην ημερίδα και θεατρική παράσταση, που πραγματοποιούνται στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα). Το Θέατρο Τομή,από σήμερα παρουσιάζει την"Αντιγόνη" του Σοφοκλή, σε μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία Μ. Πανούτσου, ενώ τη Δευτέρα φιλοξενείται ημερίδα με θέμα "Η προσέγγιση μιας ιδέας".
  • Στην Διδώ Σωτηρίου είναι αφιερωμένη η Μικρασιατική βραδιά, που διοργανώνει η Νέα Δημοτική Κίνηση "Ταύρος 2002", σήμερα (8μ.μ.), στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Αγ. Γεωργίου). Θα γίνουν ομιλίες για τη λογοτέχνιδα και τη Μικρασιατική προσφυγιά, ενώ χορούς και τραγούδια θα παρουσιάσουν τα συγκροτήματα του Συλλόγου Ποντίων Σουρμένων και της Ελ. Τσαούλη, θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας κ.ά.
  • Ροκ και χιπ-χοπ ήχοι σήμερα (9μ.μ.), στο Κατράκειο,από τους "Ακτιβ Μέμπερ", Πέτρο Συνοδικό, "Βαβυλώνα" και "Τα Φώτα που σβήνουν".
  • Στην "Αιξωνή" Γλυφάδας, την Κυριακή θα δώσουν συναυλία οι Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μελίνα Κανά,ενώ τη Δευτέρα ο Μάριος Φραγκούλης και ηΝτέμπορα Μάγιερς.
  • Στη Μονή Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη) θα δώσει σήμερα (9.30μ.μ.) συναυλία ο Νίκος Ξυδάκης,ενώ στην Ολυμπία σήμερα θα δώσει ρεσιτάλ ο πιανίστας Δημήτρης Σγούρος.
  • Στο πλαίσιο της Διεθνούς Μουσικής Συνάντησης "Μύθος, Μουσική και Δράμα",στους Δελφούς, σήμερα θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον συνθέτη Γιάννη Χρήστου,ενώ αύριο το "Γκαλά Οπερας""Μύθοι και Ηρωες στην Οπερα".
  • Στη στήριξη της "Παρέμβασης" και του αγώνα κατά των ναρκωτικών αποσκοπεί η συναυλία, που θα γίνει την Κυριακή, στο Λυκαβηττό (9.30μ.μ.), με τη συμμετοχή των Παντελή Θαλασσινού, Γεράσιμου Ανδρεάτου, Αναστασίας Μουτσάτσου, Λένας Αλκαίου, Γιάννη Νικολάου, Κώστα Σκανδάλη.
  • Τα "Ξύλινα Σπαθιά" θα δώσουν συναυλία, την Κυριακή (9μ.μ.), στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης (Μιλήτου και Κορίνθου).
  • Εκδήλωση - αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή θα γίνει τη Δευτέρα (9μ.μ.), στο Δημοτικό Κινηματογράφο Αμαρουσίου "Μίμης Φωτόπουλος" (Αγ. Κωνσταντίνου 42). Εκτός από τον τιμώμενο θα μιλήσει ο καθηγητής του ΕΜΠ, Νικ. Χολέβας, ενώ θα προβληθεί η ταινία του "Καβάφης".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2010-09-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-07-19 00:00:00.0)
Θέατρο σε δήμους (2007-09-05 00:00:00.0)
Τριήμερο θεάτρου - μουσικής (2007-09-01 00:00:00.0)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (2003-06-22 00:00:00.0)
Μύθοι όπερας και πρόζας (1999-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ