Κυριακή 11 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φουντώνει ο πόλεμος των τραπεζών

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε νέα αντιπροσφορά, μεγαλύτερη κατά 40% από εκείνη του ομίλου Λάτση, για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Τράπεζας Εργασίας

Μαίνεται ο πόλεμος για την Τράπεζας Εργασίας και στα πλαίσια αυτά ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε σε νέα αντιπροσφορά. Με τη νέα προσφορά, μεγαλύτερη κατά 40% από εκείνη του ομίλου Λάτση, η Πειραιώς επιχειρεί να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Τράπεζας Εργασίας. Η Πειραιώς προχτές το βράδυ, στο παρά πέντε της εκπνοής της προθεσμίας για υποβολή αντιπροσφοράς, προχώρησε στην υποβολή δημόσιας αντιπροσφοράς σύμφωνα με την οποία για κάθε μία μετοχή της τράπεζας Εργασίας θα δίνονται 3,75 μετοχές της Πειραιώς συν 15.000 δραχμές σε μετρητά. Αυτό ισοδυναμεί με 52.500 δραχμές ανά μετοχή, υπερβαίνοντας κατά πολύ την προσφορά του ομίλου Λάτση, που προβλέπει πως για κάθε μετοχή της τράπεζας Εργασίας θα δοθούν 2,2 μετοχές της Eurobank συν 4.000 δραχμές ανά μετοχή, προσφορά που συνολικά αντιστοιχεί σε 39.640 δραχμές για κάθε μετοχή της Εργασίας. Το συνολικό απαιτούμενο ποσό προκειμένου να περάσει στην Πειραιώς το 50,01% της Εργασίας ή 20.400.000 μετοχές, με τη νέα προσφορά ανέρχεται σε 1,07 τρισ. δραχμές, τα οποία η πρώτη έχει εξασφαλίσει με την εγγύηση της ιαπωνικής τράπεζας Bank of Tokyo Mitsubishi και της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs. Επίσης, η Πειραιώς ανακοίνωσε ότι η πρώτη πρόταση συγχώνευσης Εργασίας - Πειραιώς που ήταν αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ των διοικήσεων των δύο τραπεζών ισχύει παράλληλα με τη νέα δημόσια αντιπροσφορά. Η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς λήγει στις 20 του Ιούλη.

Από την άλλη μεριά, αναμένεται μέχρι την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής αντιπροσφοράς, η νέα προσφορά του ομίλου Λάτση, που είναι φανερό ότι με τα νέα δεδομένα καλείται να προχωρήσει σε σημαντική αύξηση της προηγούμενης προσφοράς του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ