Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
Ανεπιθύμητος ο εγκληματίας του Πολέμου!

Σε συλλαλητήριο, σήμερα το απόγευμα, στις 7 μμ, στο Σύνταγμα καλούν η ΕΕΔΥΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας και άλλες μαζικές οργανώσεις, ενάντια στην επίσκεψη του "γερακιού" των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Κοέν

Ενας φονιάς, ο υπουργός πολέμου των ΗΠΑ Ουίλιαμ Κοέν, προκαλεί τους Ελληνες με την επίσκεψή του στη χώρα μας και στην Αθήνα, την ώρα μάλιστα που εξελίσσεται η ευρωνατοϊκή επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Το γνωστό "γεράκι του Πολέμου" των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εγκληματίας πολέμου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έγιναν με το βάρβαρο πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό, δεν μπορεί παρά να είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ από το φιλειρηνικό ελληνικό λαό και η επίσκεψή του στη χώρα μας πρόκληση που χρειάζεται απάντηση. Αυτή την απάντηση θα δώσουν σήμερα οι Αθηναίοι, μετά τη χτεσινή των Θεσσαλονικέων συμπατριωτών μας, με το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΕΕΔΥΕ μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας και άλλες μαζικές οργανώσεις, σήμερα Τετάρτη ώρα 7 μμ στο Σύνταγμα για να καταδικάσουν τους ιμπεριαλιστές εγκληματίες πολέμου και να πουν ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Για να διαδηλώσουν: ΕΞΩ το ΝΑΤΟ απ' τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ. Να αποσυρθούν τώρα οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από την Αλβανία, Βοσνία και Σερβία. Να κλείσουν οι νατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα.

Με κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα που έχουν εκδώσει η ΕΕΔΥΕ και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων της Αθήνας με τίτλο: ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΟΕΝ, ένας φονιάς στην πόλη μας, ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ στην Αθήνα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ, τονίζουν χαρακτηριστικά:

"Εργαζόμενοι, νέοι, φίλοι της Ειρήνης,

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτές αγκάλες, υποδέχεται το ΓΕΡΑΚΙ του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ, έναν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Για μια ακόμα φορά, θα υποβάλει τα σέβη της και τις ευχαριστίες της, θα σκύψει τη μέση στις προσταγές των ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ, που για 77 μέρες ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ - ΕΚΑΙΓΑΝ - ΜΑΤΩΝΑΝ το γιουγκοσλαβικό λαό.

Είναι ανεπιθύμητος γιατί διέπραξε ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Και, για του λόγου το αληθές παρατίθεται:

ΙΔΟΥ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ:

  • Επί 77 μέρες (με βόμβες ουρανίου, ναπάλμ κλπ), βομβάρδισαν και δολοφόνησαν πάνω από 5.000 αμάχους.
  • Δεκάδες νοσοκομεία, εργοστάσια, σχολεία, βομβαρδίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς.
  • Κατέστρεψαν το 70% των οδικών και το 50% των σιδηροδρομικών γραμμών. Το 35% της Σερβίας παρέμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση.
  • Η βιομηχανική παραγωγή της Σερβίας μειώθηκε κατά 45%.
  • Η οικονομική καταστροφή ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια.
  • Το περιβάλλον, το έδαφος, το νερό, οι σοδειές μολύνθηκαν ανεπανόρθωτα.600.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλιά τους.

Καταδικάστε τους ιμπεριαλιστές εγκληματίες πολέμου, ΟΛΟΙ στο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, σήμερα Τετάρτη 14 Ιούλη, ώρα 7 μμ, στην πλατεία Συντάγματος.

"Στο πόδι" τα συνδικάτα

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας με ξεχωριστή ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο Σύνταγμα και να καταδικάσουν τους εγκληματίες πολέμου, τους ιμπεριαλιστές.

Αφού κάνει γνωστό πως "κηρύσσουμε ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Πόλη μας τον υπουργό Αμυνας (Πολέμου) των ΗΠΑ Ουίλιαμ Κοέν", υπογραμμίζει:

"Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας, έχουν δηλώσει πολύμορφα την αντίθεσή τους στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που εκλεκτός τους εκπρόσωπος είναι ο Ου. Κοέν. Η κυβέρνηση θέλει να εκφράσει έμπρακτα την αφοσίωσή της, τον υποδέχεται χτυπώντας τους νέους διαδηλωτές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η εργατική τάξη δεν έχει τίποτα καλό να περιμένει απ' αυτούς που σπέρνουν βόμβες, καταστρέφουν εργοστάσια και σκοτώνουν αμάχους,απ' αυτούς που δημιουργούν φτώχεια, ανεργία και χτυπούν όλα τα δικαιώματα των εργατών και εξαπολύουν άγρια επίθεση σε κάθε κατάχτησή μας. Συνεχίζουμε τον πόλεμο στον πόλεμο"!

  • Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, καταγγέλλει την παρουσία του εκπροσώπου του "Συνδικάτου του εγκλήματος" και υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Ου. Κοέν στην Ελλάδα και καλεί τους οικοδόμους της Αθήνας να δώσουν το μαχητικό "παρών" στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

"Φαίνεται πως αυτοί οι κύριοι δεν έχουν καταλάβει πως ο λαός αυτός δε βολεύεται με λιγότερο ουρανό. Δεν τους δίδαξε τίποτα το γεγονός ότι το 98% του ελληνικού λαού καταδίκασε την αμερικανονατοϊκή επιδρομή στη Γιουγκοσλαβία", τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και προστίθεται, ανάμεσα στα άλλα:

"Η κυβέρνηση και οι ομογάλακτοί της πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως το γεράκι του πολέμου είναι ανεπιθύμητο για το λαό. Τα συμφέροντα που υπηρετεί είναι έξω και μακριά από τα λαϊκά συμφέροντα. Είναι μακριά από την αγωνία και την πάλη του λαού μας για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη".

  • Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μαχητικά μέρος στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Καταγγέλλει πως η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύοντας τη γνωστή συμπεριφορά τού "Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας", της αλήστου μνήμης εποχής Πιουριφόι, έδωσε εντολή στα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη να εξαπολύσουν βάναυση επίθεση ενάντια σε νεολαίους και άλλους ειρηνιστές, που διαδήλωναν κατά του πολέμου. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την πολιτική υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση και καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν, τονίζεται.
  • Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής - Ν. Πειραιά και Νησιών εκφράζοντας τα αισθήματα των εργαζομένων του Κλάδου, καλεί σε συμμετοχή για να βροντοφωνάξουμε "Εξω οι φονιάδες των λαών από τον τόπο μας, Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, επιστροφή όλων των στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα".

Ο πόλεμος στα Βαλκάνια συνεχίζεται, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου και προστίθεται: "Οι ιμπεριαλιστές πυρετωδώς σχεδιάζουν τρόπους διείσδυσης και επεμβάσεων - οικονομικών, πολιτικών, ιδεολογικών. Τα γεράκια του πολέμου περιοδεύουν στην περιοχή και ελέγχουν την προώθηση των σχεδίων τους, την "υπακοή" των κυβερνήσεων και της ελληνικής, στην υλοποίησή τους. Τους θεωρούμε εχθρούς και τους κηρύσσουμε ανεπιθύμητους. Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την Ελληνική Κυβέρνηση για τη συνολική της στάση, αλλά και για τις κυριακάτικες εξετάσεις που έδωσε, χτυπώντας στο λιμάνι τα νέα παιδιά της ΚΝΕ.

  • Το ΔΣ της Ενωσης Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης καλεί τους λογιστές - λογίστριες και τους βοηθούς τους, σήμερα, στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κόντρα στην επίσκεψη Κοέν που μόνο δεινά μπορεί να κομίζει. Επίσης, να συμμετέχουν αύριο Πέμπτη 15,7 στις 8 μμ στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα "για να απαιτήσουμε το σταμάτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, για την ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών, την αντιμετώπιση της ανεργίας κλπ".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Τρίτη (2010-03-21 00:00:00.0)
«ΣΤΟΠ» στους ιμπεριαλιστές, απεμπλοκή της Ελλάδας τώρα! (2003-03-16 00:00:00.0)
Αύριο το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο (2000-03-22 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο καταδίκης της θηριωδίας (2000-03-19 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα (2000-03-17 00:00:00.0)
Παλλαϊκή αντιπολεμική ασπίδα (1999-03-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ