Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ
Δε θίγονται οι αιτίες του προβλήματος

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Απόστολου Τασούλα, στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή

Την αντίθεση του ΚΚΕ, σε ένα νομοσχέδιο που όχι μόνο δε συμβάλει στη μείωση του φαινομένου της πορνείας στην Ελλάδα, αλλά επίσης δεν αγγίζει καν τις γενεσιουργούς αιτίες του φαινομένου, εξέφρασε χθες ο βουλευτής του Κόμματος, Απόστολος Τασούλας, στην παρέμβασή του στο νομοσχέδιο ρύθμισης θεμάτων "εκδιδομένων προσώπων".

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Απόστολος Τασούλας,"μια χώρα, μια κυβέρνηση που θέλει να περιορίσει αυτό το πρόβλημα, που θέλει να προστατεύσει τη νεολαία, θα 'πρεπε να κάνει τα εξής: Να φροντίζει να μην ανεβαίνει η ανεργία, να πηγαίνουν όλα τα παιδιά στο σχολείο, να έχουν πρόσβαση στη δημιουργία και στην απόλαυση πολιτιστικών αξιών. Να φροντίζει για την περίθαλψη και την υποδοχή των αλλοδαπών που έφτασαν στη δική μας χώρα. Να απαγορεύει τη διαφήμιση της πορνείας, και τα κυκλώματα που φτάνουν ως την αστυνομία. Με τη λογική επομένως αυτή, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, στο θέμα των ΜΜΕ, που διαφημίζουν όπως είπε την πορνεία, χωρίς το κράτος να έχει την παραμικρή παρέμβαση σημειώνοντας ότι πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση. Αναφερόμενος στην κατεύθυνση του νομοσχεδίου, επισήμανε ότι δεν απαντά στην ουσία του θέματος αφού "το πρόβλημα είναι τι γίνεται με το θέμα της πορνείας στη χώρα μας. Πώς συμβάλλει το νομοσχέδιο στη μείωση της πορνείας στη χώρα. Για να καταλήξει κάποιος στην επ' αμοιβή έκδοση, δεν το κάνει για να ασκήσει το αρχαιότερο επάγγελμα, αλλά το κάνει για να αντιμετωπίσει προβλήματα φτώχειας, απογοήτευσης, μόρφωσης, έκπτωσης των πολιτιστικών αξιών, προβλήματα γενικότερης συντριβής των αξιών των ανθρώπων, προβλήματα αλλοίωσης της κοινωνικής ζωής", προσθέτοντας αναφορικά με τις ρυθμίσεις του νόμου ότι "στο όνομα του ότι υπάρχει το φαινόμενο, κατεβάζουμε το όριο ηλικίας από τα 21 στα 18. Αυτή είναι μια αρνητική ρύθμιση, οδηγεί στην αποδοχή της δραστηριότητας της πορνείας" καθώς και ότι"δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στους ίδιους χώρους ανθεί και η διάδοση των ναρκωτικών. Τις ίδιες ρίζες έχει το πρόβλημα και τις ίδιες διαστάσεις". Το νομοσχέδιο καταψήφισαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ