Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εχασε τη ζωή του 23χρονος αλεξιπτωτιστής

Συμμετείχε στη διακλαδική άσκηση "ΣΑΡΙΣΑ '99"

Και τρίτο κατά σειρά δυστύχημα στους κόλπους του Ελληνικού Στρατού. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έχασε τη ζωή του ένας 23χρονος αλεξιπτωτιστής, που μετείχε στην τελική φάση της διακλαδικής άσκησης "Σάρισα '99", η οποία διεξάγεται στην περιοχή Ασκού Προφήτη στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ο άτυχος αλεξιπτωτιστής Παναγιώτης Συριανός,εθελοντής πενταετούς υποχρέωσης, βρήκε τραγικό θάνατο πραγματοποιώντας ελεύθερη πτώση από μεταγωγικό αεροσκάφος "C-130". Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έσπασε ο αριστερός ιμάντας του αλεξιπτώτου με αποτέλεσμα αυτό να μην ανοίξει. Ο λοχίας υπηρετούσε στη Δεύτερη Μοίρα Αλεξιπτωτιστών που εδρεύει στον Ασπρόπυργο και μετείχε στην άσκηση μαζί με άλλους 400 συναδέλφους του. Εμπειρογνώμονες του Ελληνικού Στρατού διεξάγουν έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Στο μεταξύ θύματα τροχαίου έπεσαν δύο επιλοχίες που υπηρετούν στην 501 ΜΤΠ Γιαννιτσών, που αυτή την περίοδο έχει μεταφερθεί σχεδόν σύσσωμη στο Κόσσοβο υπό αμερικάνικη διοίκηση. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία και ανατράπηκε στις 6 χτες το πρωί στο ύψος του Κορινού Πιερίας. Το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες, οι δύο, όμως, επιλοχίες κατάφεραν να βγουν από αυτό. Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο Μάρκος Καλαϊτζιδάκης, 26 ετών από το Ρέθυμνο, ο οποίος και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ελαφρότερα ο οδηγός του αυτοκινήτου Κώστας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Οι δύο άνδρες βρίσκονταν με άδεια στην Ελλάδα και κατευθύνονταν προς τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Στρατόπεδο Καρατάσσου, προκειμένου να επιστρέψουν στη μονάδα τους στο Ουρόσεβατς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ