Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φωτογραφίζοντας την Ανάγνωση

Η σχέση των αναγνωστών με το βιβλίο είναι το θέμα του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Φωτογραφίας για ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, που προκηρύσσεται ταυτόχρονα στην Ελλάδα, με διοργανωτή το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου,στη Γαλλία και στη Σουηδία.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από 1/7 - 31/10/99 και όπως αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη "δίνει στους θιασώτες της φωτογραφικής τέχνης μία διευρυμένη δυνατότητα αναζήτησης και αποτύπωσης της σχέσης του αναγνώστη με το βιβλίο και την ανάγνωση. Μιας σχέσης που, παρότι λέγεται πως είναι μοναχική, αποδεικνύεται συχνά άκρως επικοινωνιακού χαρακτήρα".

Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των συμμετοχών είναι η 31η Οκτωβρίου 1999 και οι αιτήσεις γίνονται δεκτές στη διεύθυνση: Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα 105 64.

Κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετάσχει είτε με μία μόνο φωτογραφία είτε με μία θεματική ενότητα, δύο έως έξι φωτογραφιών. Εκτός από τα βραβεία, κάθε εθνική επιτροπή θα επιλέξει τις 50 καλύτερες φωτογραφίες, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στον κοινό ευρωπαϊκό κατάλογο, καθώς και στην κοινή έκθεση που θα γίνει μετά την απονομή των βραβείων στη Γαλλία.

Από τη μέρα απονομής των βραβείων και επί πέντε χρόνια, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου θα χρησιμοποιεί και θα θέτει σε κυκλοφορία τις βραβευμένες φωτογραφίες Ελλήνων φωτογράφων, με τη μορφή εκθέσεων, καταλόγου, προβολής των έργων σε δημόσιους χώρους, ενημερωτικών φυλλαδίων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ