Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντεπίθεση Λάτση για την Εργασίας

"Λάδι στη φωτιά" των κερδοσκοπικών παιχνιδιών που παίζονται με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις τραπεζών, έριξε ο όμιλος Λάτση, προσφέροντας πάνω από 56.000 δραχμές για κάθε μετοχή της Εργασίας

"Λάδι στη φωτιά" του πολέμου για την απόκτηση του ελέγχου της Τράπεζας Εργασίας και άρα την κατάκτηση δεσπόζουσας θέσης στην τραπεζική αγορά, έριξε χτες ο Λάτσης, ο οποίοςκατέθεσε νέα βελτιωμένη προσφορά προς τους μετόχους της Εργασίας και προσφέρει πάνω από 56.000 δραχμές ανά μετοχή, έναντι περίπου 52.000 δραχμών ανά μετοχή που προσφέρει ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς. Ο όμιλος τραπεζών Λάτση (EFG Bank Group) μέσω της Consolidated Eurofinance Holdings SA (CEH), μητρικής εταιρίας της EFG Eurobank, στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς για την απόκτηση του ελέγχου της Τράπεζας Εργασίας, αξιοποιώντας τη σχετική δυνατότητα που προσφέρει η διαδικασία, ανακοινώνει βελτίωση των όρων της προσφοράς της.

Η σχέση ανταλλαγής που προτείνεται από τον όμιλο Λάτση προς τους μετόχους της Τράπεζας Εργασίας, είναι για κάθε 1 μετοχή Τράπεζας Εργασίας 2,4 μετοχές EFG Eurobank συν 17.000 δρχ. σε μετρητά για κάθε μετοχή Τράπεζας Εργασίας. Αρα για κάθε 50 μετοχές Τράπεζας Εργασίας προσφέρονται 120 μετοχές EFG Eurobank συν 850.000 δρχ. σε μετρητά. Με βάση τη μέση τιμή κλεισίματος των μετοχών των δύο τραπεζών την περίοδο 8.7.99 - 14.7.99 η προσφερόμενη τιμή της ανταλλαγής των μετοχών της Τράπεζας Εργασίας είναι 56.312 δρχ. ανά μετοχή.

Στην ανακοίνωσή της η "Γιούρομπανκ", επιδιώκοντας να κερδίσει το ενδιαφέρον των μετόχων της τράπεζας Εργασίας έναντι του ανταγωνιστή της ομίλου Πειραιώς:

  • Υποστηρίζει ότι "η βελτίωση των όρων της προσφοράς έχει ως στόχο τη διασφάλιση και προστασία των συμφερόντων των μετόχων της Τράπεζας Εργασίας" και ότι οι "προσφερόμενες μετοχές όσο και τα μετρητά προέρχονται από τον μητρικό όμιλο EFG Bank Group και όχι από την EFG Eurobank".
  • Υπενθυμίζει ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημόσιας προσφοράς θα οδηγήσει στην ένταξη της Τράπεζας Εργασίας στο EFG Bank Group με διατήρηση της αυτονομίας της σε πλαίσιο στενής συνεργασίας και συντονισμού με την EFG Eurobank, τις άλλες εταιρίες και την Deutsche Bank.
  • Σχετικά με τη συγχώνευση των δύο τραπεζών, επισημαίνει ότι προβλέπεται να τεθεί μέσα στα προσεχή δύο χρόνια, με βάση τα δεδομένα της οργανωτικής και λειτουργικής σύγκλισής τους και πως οι τελικοί όροι θα εγκριθούν από τις γενικές συνελεύσεις και των δύο τραπεζών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ