Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ρίζωσε" η κοροϊδία

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σοβαρά οικονομικά και αποθηκευτικά προβλήματα έχει δημιουργήσει στους ρυζοπαραγωγούς η αδικαιολόγητη καθυστέρηση έναρξης της παρέμβασης, που επαναλαμβάνεται για άλλη μια χρονιά φέτος, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να διαθέσουν την παραγωγή τους σε τιμές χαμηλότερες ακόμα και από αυτές της παρέμβασης. Το θέμα έφεραν στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Γεωργίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.

Οπως τονίζουν οι βουλευτές του Κόμματος, το υπουργείο Γεωργίας προσπαθεί, με συνειδητές παραλείψεις και κωλυσιεργίες στη διαδικασία εξεύρεσης φορέων παρέμβασης του ρυζιού, να εκφυλίσει ακόμα πιο πολύ το θεσμό της παρέμβασης, να στερήσει από τους ρυζοπαραγωγούς μια - έστω και μη ικανοποιητική - λύση διάθεσης της παραγωγής τους και να τους παραδώσει εντελώς απροστάτευτους στην κερδοσκοπική ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Γεωργίας γιατί για άλλη μια χρονιά φέτος καθυστέρησε απαράδεκτα η έναρξη λειτουργίας της παρέμβασης στο ρύζι και τι ενέργειες θα κάνει για να ξεκινήσει άμεσα η παρέμβαση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ