Σάββατο 17 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβέρνηση ρατσιστών!

Καθόλου δεν μπορούν να συμμεριστούν οι κομμουνιστές την άγρια θριαμβολογία και τις κυβερνητικές τοποθετήσεις, που συνόδευσαν την αστυνομική επιχείρηση "εξουδετέρωσης" του δράστη της απαγωγής των ομήρων. Ακριβώς γιατί τα μηνύματα που επιχειρεί να περάσει η κυβερνητική προπαγάνδα, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Κ. Σημίτη, είναι μηνύματα που καλλιεργούν το μίσος και την ψύχωση, γενικότερα ενάντια στους αλλοδαπούς εργάτες.

Είναι μηνύματα ρατσισμού, ξενοφοβίας και "αλβανοφοβίας", με τα οποία αφ' ενός καλύπτει και υπερφαλαγγίζει τα κρούσματα ρατσισμού, που παρουσιάστηκαν στην κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα, επιχειρεί να δικαιώσει και τις επιχειρήσεις - "σκούπα" και τον απάνθρωπο διωγμό των οικονομικών μεταναστών, αλλά προφανώς και τη νέα μεταναστευτική πολιτική που προετοιμάζει.

Καθαρές κουβέντες. Είναι χίλιες φορές απαράδεκτη η εκστρατεία που προσωπικά έχει αναλάβει στους ώμους του ο Κ. Σημίτης, να φορτώσει, ξεδιάντροπα και ανέντιμα, στους οικονομικούς μετανάστες τη βασική ευθύνη για την εγκληματικότητα στη χώρα μας. Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να ακούγονται τα γελοία "επιχειρήματα" ότι η κυβέρνηση επιλέγει αυτή τη "φυγή" προς το ρατσισμό, αναλογιζόμενη το πολιτικό κόστος που πλήρωσε στις ευρωεκλογές ή θα πληρώσει στις βουλευτικές.

Η αλήθεια βρίσκεται αλλού. Ο δηλητηριασμός της κοινωνίας με το ρατσισμό και την ξενοφοβία - που ήταν πάντα αναπόσπαστα δεμένα με την κυρίαρχη ιδεολογία - εξυπηρετεί από πολλές απόψεις τη βαθιά αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Εξυπηρετεί περίφημα την κυβέρνηση, να εμφανίζονται οι αλλοδαποί εργάτες ως η αιτία όλων των δεινών της ελληνικής κοινωνίας, όπως η ανεργία, η εγκληματικότητα, τα φτηνά μεροκάματα, ακόμα και για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τα σχολεία. Ετσι, και μένει στο απυρόβλητο η κυβερνητική πολιτική και από την άλλη η κυβέρνηση "κερδίζει", εμφανιζόμενη ότι δίνει μάχη για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος, της παρουσίας των οικονομικών μεταναστών!

Εξαιρετικά βολεύει την κυβέρνηση το κυνήγι και τα πογκρόμ των αλλοδαπών εργατών, γιατί έτσι ξεφεύγει από τις πελώριες ευθύνες που έχει να αντιμετωπίσει τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δικαιολογεί έτσι, γιατί δεν τους δίνει τα δικαιώματα που τους ανήκουν, γιατί δε νομιμοποιεί όλους όσοι θέλουν να παραμείνουν και να εργαστούν στη χώρα μας.

Περιττό να σημειωθεί ότι η εκστρατεία κατά των αλλοδαπών μεταναστών δεν αγγίζει, ούτε στο ελάχιστο, το οργανωμένο έγκλημα, την αλβανική και ελληνική μαφία, όπως αποδείχτηκε περίτρανα και από τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων - "σκούπα". Ακριβώς γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος της. Ακριβώς γιατί η Αστυνομία παραμένει στοχοπροσηλωμένη στην καταστολή του λαϊκού κινήματος.

Το πλέον επικίνδυνο, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να καταστήσει συνένοχους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και να τους μετατρέψει σε χαφιέδες εναντίον των αλλοδαπών εργατών. Το είπε καθαρά χτες ο Κ. Σημίτης."Κανείς δεν πρέπει να καλύπτει την παράνομη παραμονή και απασχόληση στην Ελλάδα". Δεν είναι μακριά η μέρα που θα θέσει σε εφαρμογή τα αμερικανικά πρότυπα, δηλαδή όποιος φιλοξενεί αλλοδαπό πρέπει να τον δηλώνει και να είναι υπεύθυνος γι' αυτόν!.

Η απάντηση των εργαζομένων, οι οποίοι πλήττονται βέβαια ταυτόχρονα, χρειάζεται να είναι αποφασιστική, ώστε να βάλει φραγμό στα κυβερνητικά σχέδια. Χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί ότι ο ρατσισμός δεν χτυπά μόνο τους οικονομικούς μετανάστες, αλλά και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων και η επιχείρηση καταστολής σκοπεύει σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από χώρα προέλευσης και εθνικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ