Σάββατο 17 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνες αντιλήψεις

Ολοφάνερη η πρεμούρα των κυβερνητικών αρμοδίων - ακόμη και του πρωθυπουργού - να εκμεταλλευτούν, προχθές, το αίσιο τέλος του θρίλερ της "λεωφορειοπειρατίας" και την απελευθέρωση των ομήρων. Πρεμούρα, ακόμη περισσότερο προκλητική, αφού ένα μόλις 24ωρο πριν και μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων, ενημέρωνε τους δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη ένας αξιωματικός της Αστυνομίας και όχι κάποιος υπουργός.

Ακόμη, όμως και να συγχωρούσε κανείς την προκλητική αυτή συμπεριφορά, δεν μπορεί, να μη σταθεί και να μην καταδικάσει κατηγορηματικά την ταύτιση των οικονομικών μεταναστών με την εγκληματικότητα, που ευθέως έκανε στη δήλωσή του ο Κ. Σημίτης.

Είναι η πρώτη φορά - αν δεν κάνουμε λάθος - που τα πλέον αρμόδια χείλη της κυβέρνησης κάνουν δημόσια αυτή την αυθαίρετη, απαράδεκτη και επικίνδυνη εκτίμηση. Ισως, η πανηγυρική ατμόσφαιρα, που επικράτησε αμέσως μετά το τέλος της περιπέτειας, να είχε μειώσει την προσοχή του πρωθυπουργού και να τα είπε, όπως ακριβώς τα έχει στο μυαλό του. Ισως, να θεώρησε κατάλληλη τη στιγμή, για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το αρνητικό και ρατσιστικό κλίμα, που πολύμορφα καλλιεργείται τον τελευταίο καιρό. Οπως και να 'χει το ζήτημα, πάντως, η κυβέρνηση φανέρωσε και πάλι το επικίνδυνο πρόσωπό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ