Σάββατο 17 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιτέλους, μίλησαν...

Ο λόγος για τα στελέχη του ΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη που μετά από περίπου 6 μήνες πλήρους παράδοσης της πόλης στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, και μετατροπής της σε προγεφύρωμα των ιμπεριαλιστών για τη λεηλασία των Βαλκανίων, κατάφεραν να αρθρώσουν λόγο.

Και τι είπαν; "πως το ΚΚΕ με τις αντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις του συμβάλλει στη δημιουργία έντασης και οξύτητας στην πόλη, συντηρεί κλίμα εθνικισμού και εθνικού απομονωτισμού, παρά τη συμφωνία ειρήνευσης που έχει μεσολαβήσει για το Κόσσοβο". Και άλλα παρόμοια.

Γιατί μετά από μήνες σιωπής και συνενοχής μίλησαν τώρα, αναρωτηθήκαμε. Ομως η απάντηση ήρθε από το ίδιο το κείμενο της Γραμματείας της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ, που υπογράφεται από τον πολύ Ρούλη Εδιάρογλου. Γιατί ο ΣΥΝ, όχι μόνο δε θέλει να χάσει η Θεσσαλονίκη την έδρα του Οργανισμού της ΕΕ για την Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, αλλά παλεύει για την κατάκτηση αυτής της θέσης.

Τι μας είπαν δηλαδή: Μη μας θίγετε τις υπεργολαβίες. Και το καταλάβαμε, αφού πολλά από τα στελέχη του και διαπλεκόμενα είναι στο κυβερνητικό αλισβερίσι και στελέχη σε τεχνικές εταιρίες είναι, και με την ΕΕ και τα προγράμματά της νταραβερίζονται.

Από την άλλη φαίνεται πως και ο ΠΑΣΟΚάρχης της Θεσσαλονίκης τούς τράβηξε λίγο τ' αυτιά. Δεν μπορεί να αφήνετε το ΚΚΕ να μονοπωλεί την κατάσταση, τους είπε. Δεν μπορεί να συσπειρώνει τον κόσμο σε κινητοποιήσεις που χαλάνε τα σχέδια των αφεντικών μας. Και αυτοί ανέλαβαν δράση.

Γιατί, μη νομίζετε, υποτακτικοί του υποτακτικού είναι, οι εν λόγω "αγωνιστές" και υπέρμαχοι της κεντροαριστεράς. Την είσπραξη επιταγής και μάλιστα μεταχρονολογημένης, ήθελαν να εξασφαλίσουν.

Μα, είναι τώρα καιροί για να χάνουμε θέσεις και φράγκα;

Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ