Σάββατο 17 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟφρονες κατά του "Ριζοσπάστη"!

Με ΑΓΩΓΗ του κατά του "Ρ", ο γνωστός για τις "υπηρεσίες" του στην υπόθεση της εγκληματικής επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας Ρ. Σωμερίτης ζητά να του καταβληθούν 20 εκατ. δραχμές για ...ηθική βλάβη κλπ.!

Τα ...ρέστα ζητά ο γνωστός θιασώτης της ΝΑΤΟικής επέμβασης, των βάρβαρων εγκληματικών βομβαρδισμών της ευρωατλαντικής συμμορίας του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, ένας από τους ελάχιστους πατενταρισμένους ΝΑΤΟφρονες στη χώρα μας, ο Ριχάρδος Σωμερίτης. Με αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά του "Ριζοσπάστη", ζητά αποζημίωση 20.000.000 δραχμών, για ...ηθική βλάβη και προσβολή της προσωπικότητάς του, λέει. Κι αυτό επειδή ο "Ρ" στιγμάτισε την κατάπτυστη στάση του ίδιου και όσων, μερικών ακόμη, υπερασπίστηκαν και πρόβαλαν τη βρώμικη ΝΑΤΟική προπαγάνδα, στηρίζοντας τους παράνομους και εγκληματικούς ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας, παραβιάζοντας κάθε κανόνα Διεθνούς Δικαίου.

Η ενέργεια αυτή του Ρ. Σωμερίτη δεν αποτελεί, παρά μέρος της κυβερνητικής προσπάθειας να πλήξει το "Ρ" για τη σταθερή και στη βάση αρχών αποκάλυψη της αντιλαϊκής, αντιδημοκρατικής κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής της υποτέλειας, που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στους Ευρωατλαντικούς εταίρους του ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της στην εγκληματική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και, γενικότερα, στα Βαλκάνια. Με τη δίωξη του "Ρ", ασφαλώς και δίνονται διαβεβαιώσεις και προς την αμερικάνικη Πρεσβεία πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπιση του γενναίου αντιαμερικανικού - αντιΝΑΤΟικού φρονήματος του ελληνικού λαού, διώκοντας πρώτ' απ' όλους το "Ρ", για τη στήριξη που έδωσε και δίνει, αποκαλύπτοντας το βρώμικο ρόλο τους. Αλλωστε, είναι γνωστά και η ΝΑΤΟφροσύνη και οι ιδιαίτερες σχέσεις που έχει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος με την κυβέρνηση Σημίτη και το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Οπως, επίσης, είναι γνωστή και η προηγούμενη επιχείρηση να πληγεί οικονομικά ο "Ρ", με αγωγή που είχε καταθέσει ο Θ. Πάγκαλος κατά της εφημερίδας μας, ζητώντας να επιβληθεί το εξοντωτικό πρόστιμο των 100 εκατομμυρίων δραχμών, για, δήθεν, συκοφαντική δυσφήμισή του, επειδή έκανε κριτική σε δηλώσεις του από τη Βουλή. Το δικαστήριο απέρριψε την ΑΓΩΓΗ Πάγκαλου, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως είναι δικαίωμα και υποχρέωση της εφημερίδας να κάνει αυστηρή κριτική σε πράξεις και, τυχόν, παραλείψεις της εξουσίας, για την ενημέρωση των αναγνωστών της. Η πρόθεση, όμως, των κυβερνητικών να πλήξουν το "Ρ" δεν άλλαξε...

Τι υποστηρίζει

Ο "Ρ", με τα ρεπορτάζ του και την αρθρογραφία του, αποκάλυψε και κατάγγειλε και το ρόλο της κυβέρνησης και των εγκάθετων της βρώμικης ΝΑΤΟικής προπαγάνδας, που προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα και την κυβερνητική υποτέλεια και συμμετοχή στο ΝΑΤΟικό έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας. Κι αυτό έχει ενοχλήσει τους ενδιαφερόμενους τόσο, που, τώρα, επιχειρούν ξανά να πλήξουν οικονομικά την εφημερίδα μας, υποβάλλοντας νέα ΑΓΩΓΗ, όπου με ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες διεκδικούν, πάλι, την επιβολή εξοντωτικού προστίμου 20 εκατομμυρίων δραχμών.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που, επιχειρώντας να στοιχειοθετήσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς του για προσπάθεια μείωσης της προσωπικότητάς του και κατασυκοφάντησής του, ο Ρ. Σωμερίτης αποδίδει, αυθαίρετα, στο "Ρ" ανύπαρκτους "υβριστικούς χαρακτηρισμούς", όπως, π.χ., ότι τον αποκάλεσε "έμμισθο πράκτορα των ΗΠΑ", όπως ισχυρίζεται, διαστρεβλώνοντας το νόημα και την ουσία ενός επικριτικού σχολίου μας, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 14ης Απρίλη στη στήλη "Από μέρα σε... μέρα", με τίτλο: "ΝΑΤΟς ο χαφιές". Είναι χαρακτηριστικό ωστόσο, πως, καθώς ο ενάγων αντιλαμβάνεται το πόσο έωλες είναι οι "κατηγορίες" του κατά του "Ρ", στην αγωγή του επιδίδεται σε μια γενικόλογη καταγγελιολογία, υποστηρίζοντας πως, τάχα:

"Οι εκπρόσωποι της εναγόμενης ή προστηθέντες από αυτήν, που απασχολούνται στην εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", ενοχληθέντες προφανώς από την έντονη, αλλά ευπρεπή κριτική που άσκησα για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Γιουγκοσλαβία και το Κοσσυφοπέδιο, αποδύθηκαν σε μια προσπάθεια μείωσης της προσωπικότητάς μου με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, αλλά και σε προσπάθεια κατασυκοφάντησής μου ως δημοσιογράφου και συγγραφέα, εμφανίζοντάς με στο αναγνωστικό κοινό με δημοσίευμα ως "έμμισθο πράκτορα των ΗΠΑ", "δακτυλοδεικτούμενο για τις υπηρεσίες που προσφέρω στην γκαιμπελίστικη προπαγάνδα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας", δημοσίευμα το οποίο καταλήγει (κατ' εφαρμογήν της γνωστής σταλινικής επί αναλόγων θεμάτων μεθοδολογίας) με το απεχθές και υβριστικό δήθεν ευφυολόγημα "ΝΑΤΟς ο χαφιές τους"!!!". Κι όμως, και ο τελευταίος αναγνώστης, διαβάζοντας το συγκεκριμένο σχόλιο, μπορεί να διακρίνει πως ο "Ρ" απλώς παραθέτει γεγονότα, που αφορούν το λεγάμενο και, βεβαίως, σχολιάζει αυστηρά την κατάπτυστη ΝΑΤΟφρονα στάση του δημοσιογραφούντος Ρ. Σωμερίτη και γενικότερα όσων ανέλαβαν την προπαγάνδιση της εγκληματικής ΝΑΤΟικής επίθεσης κατά του γιουγκοσλαβικού λαού, που, κατά τους πλέον έγκριτους νομομαθείς και ανώτατους δικαστικούς, συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Λόγια και έργα...

Για να κρίνουν οι αναγνώστες μας και για τους στόχους που επιδιώκει ο Ρ. Σωμερίτης με την ΑΓΩΓΗ του κατά του "Ρ", αξίζει να υπενθυμίσουμεπως ο συγκεκριμένος δημοσιογραφών είναι ένας εκ των 120, που συνυπογράφουν δήλωση, με την οποία καταγγέλλουν την κατάθεση αγωγών του "Δικτύου 21" κατά δημοσιογράφου - "ομόφρονός" του - για δημοσιεύματα που θεωρήθηκαν συκοφαντικά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "... Αποφασισμένοι να μην αποδεχτούμε τη μέσω αγωγών κατατρομοκράτηση, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση...". Ο ίδιος όμως ο Ρ. Σωμερίτης, αυτοαποκαλυπτόμενος, όταν πρόκειται για το "Ρ", κάνει αυτό που δεν "αποδέχεται", όταν πρόκειται για τους άλλους...

Ο "Ρ", με αφορμή τη συγκεκριμένη ΑΓΩΓΗ σε βάρος του και για να θυμηθούν οι αναγνώστες μας τα ...κατορθώματα του λεγάμενου και των ομοϊδεατών του, επαναδημοσιεύει το σχετικό σχόλιο, που είχε δημοσιευτεί στο "Ρ" της 14ης Απρίλη εν μέσω των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, και επικαλείται στην αγωγή του ο Ρ. Σ. Γράφαμε, συγκεκριμένα στο σχόλιο:

"Θα ήταν λάθος να υποστηρίξει κανείς ότι ο Ν. Μπερνς δεν έχει στα ελληνικά ΜΜΕ ένθερμους απολογητές της γκανγκστερικής πολιτικής της "νέας τάξης" στη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια. Ξεχωρίζει, για τη χυδαιότητά του, ο Ρ. Σωμερίτης, ο οποίος, στο "Βήμα", χωρίς ίχνος τσίπας γράφει: "Το πράγμα είναι σήμερα σαφές: Το μεγάλος λάθος της συμμαχίας δεν ήταν οι βομβαρδισμοί, αλλά η τόσο καθυστερημένη έναρξή τους. Και όπως πολύ σωστά το σημείωσε ο Ν. Μουζέλης την περασμένη βδομάδα, το ότι οι σύμμαχοι δήλωσαν χωρίς λόγο ότι απέκλεισαν αρχικά το ενδεχόμενο χρήσης χερσαίων δυνάμεων".

Μικρή σημασία έχει, αν ο κονδυλοφόρος της συμφοράς και του πολέμου είναι έμμισθος ή όχι πράκτορας των ΗΠΑ. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να τύχει της γενικής περιφρόνησης του ελληνικού λαού και να είναι ο δακτυλοδεικτούμενος για τις "υπηρεσίες", που προσφέρει στην γκαιμπελίστικη προπαγάνδα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας: "ΝΑΤΟς ο χαφιές τους""...

Αυτά για να γνωριζόμαστε...

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ