Τρίτη 20 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι

Με τις δεκάδες εκδηλώσεις του στις γειτονιές της Αθήνας, το 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, συνεχίζει το ταξίδι του, που φέτος "φιλοδοξούμε να έρθει σε επαφή με ακόμα περισσότερους νέους και νέες, να κερδίσει ακόμα περισσότερες συνειδήσεις". Αυτό τόνισε η Χρυσούλα Αποστόλου,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, που ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην προφεστιβαλική εκδήλωση των ΟΒ Βύρωνα, την περασμένη Παρασκευή. Η πλατεία Τσιρακοπούλου, όπου γινόταν η εκδήλωση, γέμισε με τα πανό - μηνύματα της ΚΝΕ ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ: "Βάφουμε με κόκκινο το μαύρο τοπίο του πολέμου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Νεανική αντεπίθεση με το ΚΚΕ".

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η Ξένια Λατσάρα,μέλος του ΤΓ Ανατολικών Συνοικιών Αθήνας, κάλεσε τον ελληνικό λαό "σε ετοιμότητα δράσης γιατί έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, ετοιμάζονται νέες συμφωνίες που εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, προωθούν διχοτόμηση της Κύπρου, συγκυριαρχία στο Αιγαίο".

Η Χ. Αποστόλου με τη σειρά της, είπε ότι είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι "η νεολαία θα πάψει να είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Αντέχουμε. Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι". Ενώ υπογράμμισε ότι ιδιαίτερα τώρα, μετά και το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, μέσα από τους αγώνες που έρχονται, η ΚΝΕ γεμίζει με περισσότερες ευθύνες για να πάρει η νεολαία τη θέση της στο "Αντιιμπεριαλιστικό - Αντιμονοπωλιακό Μέτωπο πάλης του λαού μας".

Αμέσως μετά την ομιλία της, οι Κνίτες και οι Κνίτισσες φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό, έκαψαν συμβολικά τη σημαία της ΕΕ, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε με ροκ ήχους από το συγκρότημα "ΝΟΪΣ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ