Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διάλογος για τα "ανώδυνα"

Την προσεχή Δευτέρα ξεκινά η ελληνοτουρκική συζήτηση, για οικονομία, περιβάλλον και εμπόριο

Από τα πλέον "ανώδυνα" θέματα που υπάρχουν στην ατζέντα, ξεκινά την προσεχή Δευτέρα ο διάλογος μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας. Πρόκειται για μια συζήτηση στην οποία ρυμουλκήθηκε η ελληνική κυβέρνηση καθ' απαίτηση της Ουάσιγκτον και κάτω από τις τουρκικές κατηγορίες για υπόθαλψη της δράσης του ΡΚΚ.

Ο διάλογος αυτός, όπως είπε ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, "θα γίνει το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου, στην Αγκυρα. Τα θέματα τα οποία θα συζητήσουν οι εκπρόσωποι των δύο χωρών - εκ μέρους της Ελλάδας θα λάβουν μέρος οι πρέσβεις κύριοι Σκοπελίτης και Γεροκωστόπουλος - είναι η οικονομική - εμπορική συνεργασία, ο τουρισμός και το περιβάλλον. Αυτά τα θέματα θα απασχολήσουν, στην πρώτη φάση, την ομάδα εμπειρογνωμόνων, των πρέσβεων που θα εκπροσωπήσουν τις δύο χώρες".

Μετά από αυτόν τον πρώτο γύρω θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση στην Αθήνα, 29 και 30 Ιουλίου. Στις συναντήσεις της Αθήνας θα συζητηθούν ο πολιτισμός, η πολυμερής συνεργασία και θέματα ασφάλειας. Οπως είπε ο υπουργός Τύπου "τα θέματα πάταξης της εγκληματικότητας, της τρομοκρατίας, της λαθρομετανάστευσης, της διακίνησης ναρκωτικών, ανήκουν στο ίδιο κεφάλαιο. Το κεφάλαιο αυτό είναι ένα εξ εκείνων που έχει αποφασιστεί να συζητηθεί στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ