Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΕΘΑ
Να αναγνωριστεί η εργασία που προσφέρουν

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Αμυνας

Το θέμα της άνισης αντιμετώπισης των εργαζομένων πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (ΥΕΘΑ), θίγουν με Ερώτηση, που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Αμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και Μ. Κωστόπουλος.

"Οι εργαζόμενοι μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τονίζεται στην Ερώτηση, έχουν πολύ χαμηλούς μισθούς, καλούνται όμως να κάνουν εργασίες σε αεροσκάφη, άρματα, πλοία και χιλιάδες οπλικά εξαρτήματα προηγμένης τεχνολογίας, με υλικά και μέσα, σε συνθήκες βαριάς βιομηχανίας, που καθιστούν την εργασία τους βαριά, ανθυγιεινή και επικίνδυνη.

Η κυβέρνηση, όμως, τους ένταξε στο νέο μισθολόγιο με την κλασική έννοια του όρου (δημόσιοι υπάλληλοι) και δεν τους αναγνωρίζει την προσφερόμενη εργασία.

Οι εργαζόμενοι έχουν υποβάλει πρόταση αλλαγής του Προεδρικού Διατάγματος 904/78, που αφορά στο ανθυγιεινό και επικίνδυνο επίδομα, γιατί βάση για τον υπολογισμό του είναι οι βασικοί μισθοί του 1978.

Να σημειωθεί ότι αυτή η πρόταση βγήκε από το 6ο Συνέδριο της ΠΟΕ - ΥΕΘΑ που ψηφίστηκε ομόφωνα στις 12 - 3 - 99. Επίσης και η Επιτροπή που ορίζεται με την υπ' αριθμ. Φ.842/28/2112/Σ.22 - 10 - 99 Διαταγή ΥΕΘΑ, υιοθέτησε πλήρως αυτή την πρόταση των εργαζομένων, το πρακτικό της οποίας καταλήγει με σχέδιο προτεινόμενης τροπολογίας του ΠΔ 904/78 που είναι σύμφωνο με τα αιτήματα των εργαζομένων.

Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν προχώρησε στην υιοθέτηση αυτής της ρεαλιστικής, όσο και αναγκαίας πρότασης των εργαζομένων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στους ίδιους χώρους που αμείβονται με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, λαμβάνουν, και δικαίως, ποσοστό 25% εφ' όλων των σημερινών αποδοχών τους".

Ερωτάται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας από τους βουλευτές του ΚΚΕ, "αν θα προχωρήσει και πότε στην τροποποίηση του ΠΔ 904/78, σύμφωνα με την πρόταση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΕΘΑ, με την οποία συμφωνεί και η ειδική αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ