Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Το FBI επιθεωρεί την ΕΥΠ

Εθιμοτυπική η επίσκεψη του επιτετραμμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση

"Εθιμοτυπικές" ήταν, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι χτεσινές συναντήσεις του Μάικλ Σίαν, ειδικού συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα τρομοκρατίας, με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γ. Νιώτη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοϊδη.

"Θα ανταλλάξουμε απόψεις. Υπάρχει συνεργασία που είναι συνεχής και αδιάλειπτη" δήλωσε ο Δ. Ρέππας και στα πλαίσια αυτά ο Αμερικανός επίσημος, συνοδευόμενος από τέσσερις υπαλλήλους του FBI, είχε πολύωρη συνάντηση με το διοικητή της ΕΥΠ.

"Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη συμφωνία αστυνομικής συνεργασίας", υπογράμμισε ο Γ. Νιώτης.

Μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι "τα θέματα της τρομοκρατίας έχουν μια εσωτερική πτυχή για κάθε χώρα και ασφαλώς μια διεθνή πτυχή, γιατί είναι ένα σοβαρό διεθνές πρόβλημα. Στα πλαίσια αυτής της διεθνούς πτυχής, το ΥΠΕΞ της Ελλάδας συντονίζει και υποστηρίζει διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες με όλες τις χώρες και με τις ΗΠΑ", τόνισε.

"Εμείς έχουμε πει πάντοτε ότι επιθυμούμε αυτή τη συνεργασία, η οποία ήδη υπάρχει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, με αρμόδιους παράγοντες, αρμόδιες υπηρεσίες άλλων κρατών, προκειμένου να επιτύχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη διεθνή μάστιγα", δήλωσε κατά τη χτεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Δ. Ρέππας. "Συνεργασία υπάρχει, είναι δεδομένη και επιθυμούμε να συνεχιστεί" πρόσθεσε. "Ολοι ελπίζουμε να συμβάλλουμε, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ