Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Απόπειρα ποινικοποίησης μιας πολιτικής διαφωνίας

Σε ποινικοποίηση της πολιτικής διαφωνίας προχωρούν προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ αιρετοί, στο Λιτόχωρο. Δημοτικοί σύμβουλοι που διαφωνούν με τις επιλογές συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, καλούνται από τον εισαγγελέα... διά υπόθεσίν τους. Κι αυτό συμβαίνει - συμβολικά; - στην ίδια ακριβώς περιοχή που η κυβέρνηση παρέδωσε στους ΝΑΤΟικούς για να εισβάλουν από εκεί στα Βαλκάνια. Στην περιοχή, όπου με τη συνδρομή του εισαγγελέα, ΜΑΤατζήδες περικύκλωσαν όσους αντιδρούσαν στην απόβαση των μισθοφόρων, πριν μερικές βδομάδες.

Η υπόθεση ξεκινά από τη διαφωνία της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" Λιτοχώρου, με την απόφαση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει στην επιχείρηση "Αναπτυξιακή Λιτοχώρου ΑΕ" (συμμετέχει ο δήμος, η δημοτική του επιχείρηση και σωματεία της περιοχής) 700 στρέμματα στην περιοχή Ξηροκάμπι, για 50 χρόνια. Το ενοίκιο ορίστηκε σε 2,45 εκατομμύρια το χρόνο ή 3,5 χιλιάδες δραχμές το στρέμμα κάθε μήνα! Ο σκοπός ήταν "να τα αξιοποιήσει" όπως ειπώθηκε στο ΔΣ.

Η δημοτική παράταξη διαφώνησε και με τις κινήσεις της επιχείρησης - σε συνεννόηση με το δήμο - να επινοικιάσει την περιοχή σε πολυεθνική. Οπως προκύπτει από έγγραφα του δήμου, σκοπός της επινοικίασης ήταν: η πολυεθνική να κατασκευάσει στα 600 στρέμματα γήπεδα γκολφ. Στα υπόλοιπα 100 "ξενοδοχείο, εξοχικά διαμερίσματα και βίλες για τη διαμονή των παικτών του γκολφ, εγκαταστάσεις για ριλάξ, κέντρο ιατρικής περίθαλψης, πισίνες τένις κλπ.".

Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" ανήρτησε και ταμπλό όπου κατήγγειλε ότι με παράνομες και μεθοδευμένες ενέργειες ξεπουλήθηκαν τα 700 στρέμματα από τη δημοτική αρχή. Ακολούθησε ταμπλό - απάντηση της δημοτικής αρχής με το οποίο απειλούσε τους διαφωνούντες ότι "θα μιλήσει η Δικαιοσύνη"! Ετσι, και προφανώς κατόπιν ενεργειών της, έφτασε στην παράταξη κλήση από την εισαγγελέα Β. Θεοδώρου,που καλεί τους τρεις δημοτικούς συμβούλους της παράταξης να συναντηθούν σήμερα με την ίδια την εισαγγελέα και το δήμαρχο, προκειμένου να "επιλυθεί ειρηνικά" η διαφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ