Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΖΩΗ ΜΑΝΔΡΑΣ
"Παίζουν" με τις ανάγκες των κατοίκων

Ο οικισμός της Νέας Ζωής στη Μάνδρα υδροδοτείται κανονικά από την ΕΥΔΑΠ και ηλεκτροδοτείται από τη ΔΕΗ. Ο ΟΤΕ έχει εγκαταστήσει το δίκτυό του, ενώ ο ΟΑΣΑ έχει δημιουργήσει και γραμμές λεωφορείων, για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι.

Παρ' όλα αυτά ο οικισμός είναι εκτός σχεδίου και την ίδια στιγμή που το κράτος φροντίζει να παρέχει όλες εκείνες τις ευκολίες της υποδομής, για να τα διατηρούν, επιβάλλει υπέρογκα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των σπιτιών, που στην πλειοψηφία τους είναι εργάτες στα εργοστάσια της περιοχής.

Η περιοχή της Νέας Ζωής είναι περιοχή πρώτης κατοικίας, αγοραπωλείται από το 1904 και κατοικείται από ανθρώπους χαμηλών εισοδημάτων. Σήμερα, οι κάτοικοι της Νέας Ζωής βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, καθώς κανείς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τα υπέρογκα πρόστιμα, που κυμαίνονται από 15 έως και 70 εκατομμύρια. Ο Δήμος Μάνδρας έχει δρομολογήσει διαδικασίες τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μάνδρας και Πολεοδόμησης της περιοχής, σύμφωνα με το νόμο 1512/85, με την ένταξη της περιοχής της Νέας Ζωής στο Σχέδιο Πόλης με ειδικούς όρους δόμησης.

Από την πλευρά του ο νομάρχης Δυτικής Αττικής Π. Παπαπέτρου θυμήθηκε το πρόβλημα μόνο προεκλογικά, όπου με επιστολή του προς τον υπουργό Γεωργίας, τον υφυπουργό Οικονομικών και το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, ζητούσε να ανακληθούν οι κατεδαφίσεις που έχουν εκδοθεί από τις Δασικές Υπηρεσίες και να ανασταλούν οι διαδικασίες είσπραξης των προστίμων από την αρμόδια ΔΟΥ Ελευσίνας.

Την ανάγκη να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής επισημαίνει με δήλωσή του στο "Ρ" ο Αντώνης Χοροζάνης,επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) Δυτικής Αττικής. "Η περιοχή είναι πολύ κοντά στον ιστό της πόλης, είναι περιοχή πρώτης κατοικίας και πυκνοκατοικημένη. Αυτή την κατάσταση την έχει δημιουργήσει το ίδιο το κράτος, αφού στην περιοχή υπάρχουν δρόμοι, περνάει αστική συγκοινωνία, ενώ τα σπίτια έχουν ηλεκτροδοτηθεί και υδροδοτηθεί. Η όλη υπόθεση της αυθαίρετης κατοικίας, συνεχίζει ο επικεφαλής της ΝΑΣ, είναι έργο της πολιτείας και των κυβερνήσεων και δεν έχουν ευθύνη οι απλοί άνθρωποι, καθώς πάνω στις ανάγκες των απλών ανθρώπων έχουν κερδοσκοπήσει μεγάλοι καταπατητές, που ποτέ δεν τιμωρήθηκαν. Νομίζουμε ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, που να μην ευνοεί τη συνέχιση της καταπάτησης των δασών από μεγάλα συμφέροντα. Το ζήτημα, πέρα από τεχνοκρατικό είναι και πολιτικό. Γι' αυτό πρέπει από τη μεριά της πολιτείας να υπάρχει μια άλλη πολιτική, που να προστατεύει το δάσος και την κατοικία των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ