Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινική δίωξη για πέντε καθηγητές

Ποινική δίωξη σε βάρος 5 καθηγητών και του προέδρου του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Γ. Δεληπορανίδης, συνεργάτης καθηγητή του τμήματος, στην οποία υποστηρίζει ότι δύο από τους μηνυόμενους απολάμβαναν οικονομικές αποδοχές χωρίς να διδάσκουν και οι υπόλοιποι τους κάλυπταν.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος των 6 καθηγητών αφορούν απάτη κατ' εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σ' αυτή, παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Σύμφωνα με τον μηνυτή δύο καθηγητές του Τμήματος, υπέγραφαν σχετικές καταστάσεις βαθμολογίας από το '94 - '99, με βάση τις οποίες η Γραμματεία του τμήματος καταχώρισε τους βαθμούς στις καρτέλες των φοιτητών, χωρίς όμως οι ίδιοι να διδάσκουν το συγκεκριμένο μάθημα (Υδραυλικών μεταδόσεων κίνησης 1 και 2), με αποτέλεσμα να παραπλανάται η οικονομική υπηρεσία του ΑΠΘ και να καταβάλλει επί 5 χρόνια τους μισθούς τους. Το μάθημα δίδασκε μέχρι και τον περασμένο Απρίλη ο Γ. Δεληπορανίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ