Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Το τραγούδι του Νεκρού Αδελφού"

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι δοκιμές για το ανέβασμα του έργου "Το τραγούδι του νεκρού αδελφού",του Μίκη Θεοδωράκη,που θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στις 6 Αυγούστου, στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας,του οποίου είναι και η παραγωγή. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου,σκηνικά Τότας Πρίτσα,χορογραφίες Μαρίας Αλβανού και μουσική διεύθυνση Τάσου Καρακατσάνη.Το ρόλο του Τραγουδιστή θα ερμηνεύσει ο Δημήτρης Μητροπάνος και της Μάνας η Λήδα Πρωτοψάλτη.Στα δύο μπουζούκια, είναι η πρώτη φορά που θα ξανασυναντηθούν στη σκηνή, σε έργο του Μίκη Θεοδωράκη,δύο από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές των έργων του, ο Κώστας Παπαδόπουλος και ο Λάκης Καρνέζης,που ήταν οι πρώτοι διδάξαντες του "Νεκρού Αδελφού", που πρωτοανέβηκε το 1962, στο θέατρο "Καλουτά" από το "Λαϊκό Θέατρο" του Μάνου Κατράκη,σε σκηνοθεσία Πέλου Κατσέλη, με το Γρηγόρη Μπιθικώτση, τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη και τη Βέρα Ζαβιτσιάνου. Το δεύτερο ανέβασμα έγινε το 1980 σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού, με τον Γιώργο Νταλάρα, και τους Ελένη Ζαφειρίου, Νότη Περγιάλη, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Γιάννη Κούτρα.

Στον 25μελή θίασο συμμετέχουν επίσης: Δημήτρης Ιωακειμίδης, Παναγιώτης Μέντης, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκη Χαντζίδου, Ευδοκία Σουβατζή, Δημήτρης Θεοδώρου, Γιάννης Κοτσαρίνης κ.ά. Ακόμα συμμετέχουν επτά μέλη του φωνητικού συγκροτήματος "Αφρός",που διευθύνει η Χρύσα Αποστολάτου.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας αποφάσισε το ανέβασμα αυτού του έργου θέλοντας να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη για τη μεγάλη του προσφορά στον Πολιτισμό. Το έργο θα παιχτεί στις 6 και 7 Αυγούστου στην Ολυμπία, στις 11 και 12 Σεπτέμβρη στην Κύπρο και ενδιάμεσα σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Νίκαια, Βύρωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ