Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Μονοπάτια" των τραγουδιών
  • Η γνώριμη φωνή της Δήμητρας Γαλάνη, σε τραγούδια των Βάιλ, Ρότα, Μπιτλς και Χατζηδάκι, θα πλημμυρίσει το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, την Παρασκευή και το Σάββατο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Μουσικός Ιούλιος '99". Τίτλος των συναυλιών, "Μύθοι της Ευρώπης".Η ενορχήστρωση είναι του Γιώργου Μπουσούνη και η επιμέλεια του προγράμματος του Πάνου Παπαδόπουλου και της Δ. Γαλάνη.
  • Ρεσιτάλ με το ντούο βιολί - πιάνο και τους Τάτση και Πέτρο Αποστολίδη φιλοξενείται σήμερα στο 5ο Φεστιβάλ Σύμης.Στις 26/7 παρουσιάζεται το σύνολο "Μόντους" με τους: Ν. Νικολόπουλο, Στ. Δελλαπόρτα, Στ. Αραμπατζόγλου, Μ. Παπαγιάννη.
  • Συναυλία με τίτλο "Τραγούδια του Αιγαίου" θα δώσει το Σάββατο (9.30 μμ) η Ορχήστρα των Χρωμάτων",στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης Σύρου. Θα παρουσιάσει γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του Αιγαίου από τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, την Κάλυμνο, τη Νάξο, τη Λέρο, τη Σκύρο, καθώς και έντεχνα λαϊκά τραγούδια σε ποίηση Ελύτη, Σεφέρη, Καββαδία, Ελευθερίου κ.ά. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.Τραγουδούν η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Βασίλης Γισδάκης.
  • Αύριο (9.30 μμ) στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκη στο Ηράκλειο, οι "Χαϊνηδες" ολοκληρώνουν την περιοδεία τους στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στα βήματα της παράδοσης, αλλά και στην προσωπική γόνιμη δημιουργία τους.
  • Ενας αυθεντικός εκπρόσωπος της μεγάλης μουσικής παράδοσης της Νέας Ορλεάνης, η ηγετική μορφή της διονυσιακής μουσικής της Λουιζιάνα, ο Dr. John,παρουσιάζεται το Σάββατο στο αμφιθέατρο της Σίβηρης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
  • Επιλογές από παλιότερες και νεότερες δισκογραφικές τους δουλιές, αλλά και τραγούδια αγαπημένα άλλων συνθετών, θα παρουσιάσουν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Φοίβος Δεληβοριάς.Σήμερα ο Φοίβος Δεληβοριάς φιλοξενείται στη Λήμνο (γήπεδο Μύρινας).
  • Την Κυριακή (9.30 μμ), στο Φεστιβάλ του Αρδα, φιλοξενείται ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.Ακολουθώντας έναν "Ανεμοδείκτη", αυτόν του νέου του δίσκου, θα παρουσιάσει παλιότερα και νεότερα τραγούδια του, αλλά και τραγούδια άλλων αγαπημένων δημιουργών: Χατζηδάκι, Μαρκόπουλου, Λοϊζου, Περίδη, Καλδάρα, Μάλαμα κ.ά.
  • Σήμερα, στο Κάστρο Μυτιλήνης, θα δώσει συναυλία το ροκ συγκρότημα "Διάφανα Κρίνα".Θα παρουσιάσει τραγούδια από τους δύο του δίσκους, αλλά και κάποια καινούρια από το δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Στις 24/7 τα "Διάφανα Κρίνα" θα εμφανιστούν στο Κιάτο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ