Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοχρώματα στη "Ρεματιά"

Στο Θέατρο Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του "Αετοπούλειου" Πολιτιστικού Κέντρου με τίτλο "Τέσσερις μικροί μουσικοί κύκλοι συν ένας",σήμερα (9.30 μμ), συναντιούνται για πρώτη φορά τρεις μεγάλες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού: οι Μαρία Φαραντούρη, Ελλη Πασπαλά, Σαββίνα Γιαννάτου.Θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πανόραμα με τίτλο "Μουσικές του κόσμου".Μαζί τους, εννιαμελής ορχήστρα και ανάμεσά τους ο Ντέιβιντ Λιντς,ο Τάκης Φαραζής και ο Χάικ Χατζιάν.

Ενώνοντας τις φωνές τους, τα ηχοχρώματα, τη λυρικότητα και το ιδιαίτερο ύφος τους, οι τρεις ερμηνεύτριες θα παρουσιάσουν επιλογή από τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού και ξένου τραγουδιού. Τραγούδια των: Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Νίκου Κηπουργού και Γιώργου Ανδρέου,παραδοσιακές μελωδίες από Σερβία, Αλβανία, Κύπρο, Ιταλία, Καραϊβική, αλλά και τραγούδια του Ζ. Λιβανελί και του Ν. Ρότα.

Στον ίδιο χώρο στις 23 Ιουλίου (9.30 μμ), δίνουν "παρών" οι χάλκινες φωνές του Μέλος Μπρας,του σημαντικότερου σχήματος χάλκινων πνευστών στη χώρα μας, με πρώτη φωνή στο σύνολο την τρομπέτα του Σωκράτη Ανθη.Πρόκειται για ένα γοητευτικό μουσικό παιχνίδι, που ξεκινά από τον Μπαχ, τον Ροσίνι και τον Λαυράγκα, για να καταλήξει στους παραπονεμένους ήχους της Νέας Ορλεάνης, αλλά και στους παιχνιδιάρικους των Μπιτλς ή του Χένρι Μαντσίνι και την αισθαντική διάθεση του Τζoρτζ Γκέρσουιν. Στο "Μέλος Μπρας", εκτός από τον Σ. Ανθη, συμμετέχουν ακόμη οι: Π. Καίσαρης, Αν. Λαγός, Σπ. Φαρούγγια, Ν. Ζερβόπουλος.

Στις 26 Ιουλίου, στο θέατρο Ρεματιάς, το "Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας" θα μας ταξιδέψει σε ρυθμούς της τζαζ και της σύγχρονης μουσικής, με τον κρυστάλλινο ήχο των σαξόφωνων. Το κουαρτέτο αποτελείται από τους: Θανάση Ζέρβα, Θεόφιλο Σωτηριάδη, Μπάμπη Πανταζόπουλο, Γιάννη Μυράλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ