Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ
Αγκαλιά με το όνειρο

Πολύ κοντά στο όνειρο της πρόκρισης στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου, βρίσκεται πλέον η Εθνική μας ομάδα των εφήβων, ύστερα από τη χθεσινή, καθοριστικής σημασίας νίκη που πέτυχε επί της Ισπανίας με 78-68 (45-34). Ετσι, με νίκη στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στην Αυστραλία (19.30 ΕΤ-1) εξασφαλίζει μια εκ των δυο προνομιούχων θέσεων του ομίλου που οδηγεί στα ημιτελικά του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Οι Ελληνες διεθνείς, έχοντας πάθος και αποφασιστικότητα έκαναν κάτι παραπάνω από το καθήκον τους, αν και στις αρχές του παιχνιδιού μπήκαν νωθρά. Ομως στο 2ο δεκάλεπτο, το σκηνικό του αγώνα άλλαξε άρδην. Η ελληνική ομάδα πήρε πρωτοβουλίες και με τον Διαμαντόπουλο να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα, πήρε το προβάδισμα των 10 πόντων. Στην επανάληψη αν και οι Ισπανοί κατάφεραν να αγχώσουν τους Ελληνες παίχτες προσπαθώντας να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό, ωστόσο η διαφορά δεν έπεσε και το παιχνίδι βρήκε νικήτρια την ελληνική ομάδα.

ΕΛΛΑΔΑ: Μαντζάκης 2, Παπαμακάριος 8, Φοκοφίκης, Πέττας 9, Διαμαντόπουλος 25, Φώτσης 14, Παπαδόπουλος 9, Αγαδάκος 9.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ροντρίγκεθ Μπ. 2, Καμπέθας Κ. 14, Ναβάρο 13, Γκονζάλεθ 2, Ρέγιες 4, Ντράμε 6, Μπουένο 6, Λόπεζ 7, Γκασόλ 4, Γκάμπριελ 10.

  • Την πρώτη της ήττα μετά από τέσσερις αγώνες γνώρισε χθες η Εθνική ομάδα παίδων στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Σλοβενία, αφού ηττήθηκε από τη Γιουγκοσλαβία με 75-71 στην παράταση (κ.α. 66-66). Ετσι η Εθνική μας κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου.
  • Την απόκτηση του 33χρονου άσου των Φοίνιξ Σανς Κρις Μόρις ανακοίνωσε και επίσημα χθες ο Ολυμπιακός αφού ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας συμφώνησε με την ομάδα του Πειραιά να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα υπογράφοντας συμβόλαιο 1+1 χρόνου.

Ο Μόρις, που έχει ύψος 2.03, αγωνίζεται στη θέση 3 και φέτος αγωνίστηκε με τους Σανς σε 44 αγώνες έχοντας μέσο όρο πόντων 4,2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ