Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Κατάφωρη αδικία σε βάρος των αγροτών

Την άδικη μεταχείριση των αγροτών του Νομού Μαγνησίας από την κυβέρνηση καταγγέλλουν, με Ερώτηση στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Βαγγέλης Μπούτας.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, οι αγρότες, οι μαζικοί φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Μαγνησίας είναι ανήσυχοι από την ακατανόητη και κατάφωρα άδικη στάση της κυβέρνησης, η οποία εξαίρεσε τη Μαγνησία από τους νομούς που μπορούν, κατ' εξαίρεση, να ρυθμίσουν οφειλές μέχρι και την 31.12.97, λόγω μεγάλων ζημιών που υπέστησαν από θεομηνίες. Ενέργεια αδικαιολόγητη, δεδομένου μάλιστα ότι ο Νομός Μαγνησίας - σχεδόν ολόκληρος - υπέστη σοβαρές ζημιές από παγετούς, πλημμύρες, βροχοπτώσεις σε δενδρώδεις και άλλες γεωργικές καλλιέργειες, γεωργικά κτίσματα, ζωικό κεφάλαιο, ζωοτροφές κλπ. Επιπλέον, οι παγετοί και οι πολύ ισχυρές χαλαζοπτώσεις του 1998 προκάλεσαν σοβαρότατες ζημιές σε ετήσιες και πολυετείς καλλιέργειες των αγροτών του νομού, πλήττοντας καίρια το εισόδημά τους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας για ποιους λόγους εξαιρέθηκε ο Νομός Μαγνησίας από τη σχετική ρύθμιση και τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα, ώστε, αποδίδοντας δικαιοσύνη, να εντάξει και τη Μαγνησία στους νομούς που κατ' εξαίρεση μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ρυθμίσουν οφειλές τους μέχρι και την 31.12.97.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ