Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ
Υπουργοί: Φταίνε άλλοι...

Το "μπαλάκι" στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσον αφορά το θέμα της λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων της παραλιακής, έριξαν με χτεσινές δηλώσεις τους οι υπουργοί Εσωτερικών Β. Παπανδρέου και Περιβάλλοντος Κ. Λαλιώτης.Μάλιστα, ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι "εγώ δεν μπορώ να παρέμβω αφού δημιουργήθηκε το θέμα"!

Η εμπλοκή πολλών υπηρεσιών (Δήμος, Πολεοδομία, Υγειονομική Υπηρεσία, Πυροσβεστική κ.ά.) στη διαδικασία έκδοσης των αδειών λειτουργίας που έχει ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών, δημιουργεί το γκρίζο τοπίο μέσα στο οποίο δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να λειτουργούν τα νυχτερινά κέντρα, ακόμα και χωρίς άδεια. Υπολογίζεται ότι το 20% των μαγαζιών της παραλίας δεν έχουν άδεια λειτουργίας.

Οι αρμόδιοι υπουργοί δεν μπορούν να επικαλεστούν άγνοια ή αδυναμία παρέμβασης όταν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης έχουν σχηματίσει δεκάδες φακέλους για την ασύδοτη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων, τα οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης με παλιότερες δηλώσεις του τα χαρακτήρισε περίπου ως σύγχρονα πολιτιστικά κέντρα.

Η επίκληση της μετάθεσης των ανάλογων αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση, δε σημαίνει ότι το κράτος είναι ανεύθυνο ή ότι δεν έχει τρόπους ελέγχου της κατάστασης. Παλιότερα που η Αυτοδιοίκηση δεν είχε καμιά ευθύνη στο θέμα αυτό, τα νυχτερινά μαγαζιά υπήρχαν και... ανθούσαν, ενώ οι "βαριές σακούλες" - όπως είπε εκπρόσωπος των ιδιοκτητών τέτοιων καταστημάτων - έδιναν και έπαιρναν.

Ο Κ. Λαλιώτης τόνισε σε σχετικές δηλώσεις του ότι "έχει μεγάλη σημασία να δούμε την ανάγκη και των νέων να ψυχαγωγούνται, να διασκεδάζουν και η παράκτια ζώνη προσφέρεται την καλοκαιρινή περίοδο".

Η Β. Παπανδρέου δήλωσε ότι "έχουμε συστήσει μια επιτροπή στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να παρακολουθούμε όλα αυτά τα πορίσματα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, για να υλοποιούνται από τους φορείς και βέβαια θα επιβάλουμε τις προβλεπόμενες ποινές".

Στο μεταξύ τα νυχτομάγαζα δουλεύουν ανενόχλητα, με πελατεία πολιτικούς, επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες του δημόσιου βιου, κι αν δεν είχαν σημειωθεί τα επεισόδια της περασμένης βδομάδας με τους μπράβους έξω από το "Πρίβιλετζ", κανείς αρμόδιος δε θα ασχολούνταν με αυτήν την υπόθεση.

Πάντως, η υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε δηλώνοντας ότι "... αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε ως κυβέρνηση, είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα λειτουργήσει αποτελεσματικά, ώστε να μην ανοίξουν σε μια - δυο μέρες ή σε κάποιες μέρες εφόσον δεν έχουν άδεια λειτουργίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ