Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν παράταση ισχύος του πίνακα επιτυχόντων

Να παραταθεί η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων και πέραν της 31.12.1999 για όσους έδωσαν εξετάσεις και πέτυχαν στον τελευταίο διαγωνισμό για ειρηνοδίκες, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Αχιλ. Κανταρτζής με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης προκηρύχτηκε διαγωνισμός για τις 22-9-1997 για την κάλυψη κενών θέσεων Ειρηνοδικών. Στο διαγωνισμό πέτυχε μεγαλύτερος αριθμός από όσους μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί.

Οι περισσότεροι από τους επιτυχόντες έχουν καλύψει διάφορες θέσεις, ενώ 100 περίπου άτομα, παρ' όλο που έχουν πετύχει στις εξετάσεις, ποτέ δεν προσλήφτηκαν. Οι μη προσληφθέντες ζητούν να παραταθεί η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων μέχρι τη σταδιακή εξάντλησή του και να καλυφθούν οι κενές θέσεις Ειρηνοδικών από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού 1997 - 98.

Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο, καθώς σε περίπτωση προκήρυξης νέου διαγωνισμού πριν από την απορρόφηση των αδιόριστων επιτυχόντων, οι περισσότεροι θα βρίσκονται πλέον εκτός του προβλεπόμενου ορίου ηλικίας, ενώ το κράτος θα επιβαρυνθεί με επιπλέον έξοδα για την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ