Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ - ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
"Φταίνε" οι... αντιΝΑΤΟικές διαδηλώσεις!

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ταυτίζεται με τους μεγαλοξενοδόχους και επιχειρεί να αποκρύψει τις βαθύτερες αιτίες της πτώσης του τζίρου στην αγορά

Εντοπίστηκαν οι αιτίες της διαρκούς πτώσης του τζίρου στην αγορά της Θεσσαλονίκης..! Φταίνε οι διαδηλώσεις ενάντια στη διέλευση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα με προορισμό το Κοσσυφοπέδιο... Αυτό δηλώνουν ξεδιάντροπα οι μεγαλοξενοδόχοι και μεγαλέμποροι της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως αν δεν ακυρώνονταν οι κρατήσεις των ΝΑΤΟικών σε ξενοδοχεία της πόλης για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, θα είχε ωφεληθεί η αγορά τουλάχιστον 1 δισ. δραχμές!

Αυτό συμβαίνει την ίδια ώρα που ο τζίρος στην αγορά της Θεσσαλονίκης εμφανίζεται μειωμένος τουλάχιστον κατά 10-15% παρά το γεγονός ότι από την 1η Ιούλη έχουν αρχίσει οι καλοκαιρινές εκπτώσεις. Και όπως εκτιμούν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, δεν αναμένεται ανάκαμψη ούτε μέχρι τη λήξη τους στις 31 Αυγούστου, αφού οι κύριοι τροφοδότες της αγοράς, δηλαδή οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής, "ζορίζονται" οικονομικά. Ως καθοριστικό παράγοντα αναφέρουν και τον αποκλεισμό των Σέρβων τουριστών - καταναλωτών, λόγω των συνθηκών, από την αγορά της πόλης.

Ομως δεν είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), επιχειρεί να αποκρύψει τις βαθύτερες αιτίες της κρίσης. Μέχρι πέρσι δήλωνε πως η αιτία του χαμηλού τζίρου ήταν οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Φέτος απέδωσε στις κακές καιρικές συνθήκες την πτώση του τζίρου στη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων. Και τώρα φταίνε όσοι αντιδρούν στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα και έδρα "ανασυγκρότησης των Βαλκανίων".

Σχολιάζοντας το γεγονός ο Γιώργος Χατζηγεωργίου μέλος του ΔΣ του ΕΣΘ, σημείωσε πως οι πραγματικές αιτίες πτώσης του τζίρου είναι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η ασύδοτη δράση των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων Σούπερ Μάρκετ και η οικονομική εξαθλίωση στην οποία οδηγούνται οι εργαζόμενοι και πλατύτερα τα λαϊκά στρώματα.

Μάλιστα απαντώντας στις διαπιστώσεις των μεγαλοσχημόνων αναφέρει: "Αποκαλούν μειοψηφία τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού της πόλης μας, που διαδηλώνει ενάντια στη βάρβαρη επίθεση αμερικανονατοϊκών σε βάρος του γιουγκοσλάβικου λαού. Μειοψηφία δεν είναι αυτοί που αγωνίζονται για την ειρήνη και τα δικαιώματά τους. Μειοψηφία είναι η μια χούφτα μεγαλεμπόρων, θερμών υποστηρικτών των γερακιών του ΝΑΤΟ, των οποίων τα συμφέροντα υπηρετεί η πλειοψηφία της διοίκησης και ο πρόεδρός της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ