Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Διώκεται πολιτικά ο αντιδήμαρχος

Πολιτική χαρακτηρίζεται η δίωξη που άσκησε η Νομαρχιακή Αρχή Κυκλάδων εναντίον του αντιδημάρχου Θήρας Σαντορίνης, Μ. Ρούσσου, επειδή όταν ήταν Επαρχος του νησιού είχε το σθένος να ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν τις πολεοδομικές παρανομίες της τότε υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ και νυν υπουργού Πολιτισμού, Ελ. Παπαζώη.

Συγκεκριμένα - όπως εξηγούν, σε ανακοίνωσή τους προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κυκλάδων, τα μέλη της Επιτροπής Συμπαράστασης στον αντιδήμαρχο Θήρας - η Πολεοδομική Υπηρεσία της Νομαρχίας, έχει ανακαλέσει τις οικοδομικές άδειες του Μ. Ρούσσου και έχει κηρύξει τις οικοδομές του αυθαίρετες, τη στιγμή που δεν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις εναντίον του. Αντίθετα, την ίδια στιγμή η ίδια υπηρεσία, αλλά και το ΥΠΕΧΩΔΕ πασχίζουν να διαβεβαιώνουν ότι οι οικοδομικές άδειες της υπουργού Πολιτισμού στην Οία, έχουν εκδοθεί νόμιμα, παρότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις - 18/98 Πρωτοδικείου Νάξου και 138/99 Εφετείου Αιγαίου - που κρίνουν παράνομες τις οικοδομές της και κατά συνέπεια αυθαίρετες και κατεδαφιστέες.

Τα μέλη της Επιτροπής Συμπαράστασης στον αντιδήμαρχο Θήρας, ζητούν να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος και για την υπουργό Πολιτισμού, οι άδειες της οποίας είναι τελεσίδικα παράνομες. Παράλληλα δηλώνουν τη διαμαρτυρία τους για την άνιση μεταχείριση του Μ. Ρούσσου και απαιτούν την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας προς όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα της θέσης και των αξιωμάτων που κατέχουν. Να σημειώσουμε πως στην Επιτροπή μετέχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κυκλάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ