Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νέα απάτη με το Περιφερειακό Νοσοκομείο

Τη σταδιακή κατάργηση ακόμα και αυτού του υπάρχοντος Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να φανεί ότι λειτουργεί άρον - άρον και με ...μπαλώματα το ονομαζόμενο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αποφάσισε η κυβέρνηση, κάτω από το βάρος της λαϊκής κατακραυγής για τη μη λειτουργία του Περιφερειακού Νοσοκομείου.

Με συγχωνεύσεις των δύο νοσοκομείων, επιχειρεί να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νομού, αφού, χτες το βράδυ, ο υπουργός Υγείας Λ. Παπαδήμας ανακοίνωσε ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας πρόκειται να λειτουργήσει με τη μεταφορά σ' αυτό πέντε τμημάτων υγείας του Περιφερειακού Νοσοκομείου. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πρέπει να ιδρυθούν κι άλλα τμήματα Υγείας με καινούριο εξοπλισμό. Η υποβάθμιση αυτή, αναπόφευκτα, θα οδηγήσει στη σταδιακή κατάργηση του Περιφερειακού Νοσοκομείου, αλλά και στην προβληματική λειτουργία του Πανεπιστημιακού.

Δηλώσεις που δικαιολογούν τους φόβους που είχαν και εξέφραζαν φορείς της Θεσσαλίας, οι οποίοι ζητούν την αναβάθμιση και την πλήρη λειτουργία και των δύο νοσοκομείων. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των υπουργών, ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας της "Δημοτικής Συνεργασίας" Χρήστος Χαλκιάς τόνισε στο "Ρ": "Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν στα σχέδια υποβάθμισης της κυβέρνησης με δυναμικές κινητοποιήσεις". Μάλιστα, ανέφερε ότι την ερχόμενη κιόλας Τρίτη θα γίνει πανθεσσαλικό συλλαλητήριο όλων των φορέων, μετά από απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας σε συνεδρίασή του, που έγινε αργά σήμερα (χτες) το βράδυ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ