Κυριακή 25 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΦΑΣΤ - ΦΟΥΝΤ "ΒΕΡΤΖΙΝ"
Από τύχη γλίτωσαν τα χειρότερα...

Από καλή τύχη δεν υπήρχαν περισσότερα θύματα στην προχτεσινή έκρηξη στο φαστ - φουντ "Βέρτζιν", στην παραλία του Βόλου. Η έκρηξη έγινε την ώρα που πλησίαζαν στον τόπο του συμβάντος τα πρώτα οχήματα της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προκλήθηκε από διαρροή προπανίου, την ώρα που υπάλληλος του καταστήματος προσπάθησε να αντικαταστήσει μια φιάλη. Ο απολογισμός είναι ένας νεκρός, δυο βαρύτατα τραυματισμένοι, έξι βαριά τραυματίες και οκτώ ελαφριά. Νεκρός είναι ο δεκανέας Δημήτριος Καβαλιώτης,25 χρόνων, από τον Πειραιά, που υπηρετούσε στο 521 Τάγμα Πεζοναυτών. Καταστράφηκε το κατάστημα, τέσσερα παρακείμενα μαγαζιά έχουν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ ζημιές προκλήθηκαν στην πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το φαστ - φουντ, αλλά και σε σταθμευμένα ΙΧ και μοτοσικλέτες.

Η έκρηξη έγινε στις 10.45 το βράδυ. Λίγο πριν υπάλληλος του καταστήματος, που βρίσκεται στην οδό Ιάσονος και ανήκει στην εταιρία Βράντζας Ε. και Ζιώγας ΕΟΕ, προσπάθησε να αντικαταστήσει μια φιάλη προπανίου. Προκλήθηκε διαρροή και η μυρωδιά του αερίου ξεχύθηκε στο μαγαζί. Αμέσως οι υπάλληλοι έδιωξαν τους πελάτες, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και απομακρύνθηκαν. Ομως, λίγο πριν την έκρηξη, μπήκε ανυποψίαστος στο φαστ - φουντ ο διανομέας τουΓεώργιος Γκορίτσας,27 χρόνων. Το βρήκε άδειο και πριν προλάβει να απομακρυνθεί συνέβη η έκρηξη. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική με καθολικά εγκαύματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη στιγμή της έκρηξης, το πρώτο όχημα της Πυροσβεστικής βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από το κατάστημα. Η Πυροσβεστική έχει αναλάβει την ανάκριση για να διαπιστωθούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα. Ερευνάται, αν ο υπάλληλος που προσπάθησε να αντικαταστήσει τη φιάλη προπανίου είχε τηρήσει τα μέτρα ασφαλείας. Επίσης αν το κατάστημα είχε στο χώρο του περισσότερες φιάλες από όσες επιτρέπουν οι κανόνες ασφαλείας.

Οι περισσότεροι τραυματίες ήταν περαστικοί ή θαμώνες διπλανών καταστημάτων. Βαριά τραυματισμένοι είναι οι Γεώργιος Κλειτσίκας,20 χρόνων, πεζοναύτης, που νοσηλεύεται στην Εντατική του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Κλεφτάκης,22 χρόνων, Ευάγγελος Κριτσίνης,27 χρόνων, Νικόλαος Ροζάκης,16 χρόνων, Αντώνιος Δημάκης,17 χρόνων, Ιωάννης Κοτσαυτίκης,17 χρόνων, Τάνια Σλαβούδη,17 χρόνων. Ελαφριά τραυματισμένοι είναι οι Ιωάννης Δοβλέτογλου,20 χρόνων, Θεοδώρα Μιχαηλίδου,28 χρόνων, Μαρία Κανέλλη,17 χρόνων, Προκόπιος Νάστος,18 χρόνων, Μάριος Νάστος,22 χρόνων, Ιωάννης Μυτακίδης,35 χρόνων, Ιάσων Σωτήρης,17 χρόνων και Αικατερίνη Πανταζοπούλου,18 χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ