Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δελφικές εορτές

Εβδομάδα λόγου και τέχνης, διοργανώνουν οι Δήμοι Δελφών, Αμφισσας και Ιτέας. Πρόκειται για τις "Δελφικές εορτές",που πραγματοποιούνται φέτος για τρίτη χρονιά. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή, με μεγάλη συναυλία παραδοσιακής μουσικής με το εικοσιπενταμελές συγκρότημα του Αριστείδη Μόσχου.

Σήμερα (8μμ) στην πλατεία Κίρας φιλοξενείται μουσική για λαούτο, κιθάρα, βιολί και κρουστά, με τίτλο "Χορδές και Πέτρες".Στο δεύτερο μέρος φιλοξενείται η Δημοτική Χορωδία Ιτέας.Αύριο (9μμ) στο κάστρο της Αμφισσας, ο Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει τραγούδια σε ποίηση Σαπφούς (απόδοση Οδ. Ελύτη), Δ. Σολωμού, Γ. Βιζυηνού και Θ. Γκόνη. Στις 12 τα μεσάνυχτα στο τουριστικό περίπτερο Δελφών, "Υπό το σεληνόφως" θα πραγματοποιηθεί συναυλία σαξόφωνου - κοντραμπάσου στη μνήμη του Μ. Χατζιδάκι. Σαξόφωνο Δημήτρης Βασιλικάκης,κοντραμπάσο Κώστας Κωνσταντίνου.Ακολουθεί (29/7, 9.30μμ) συναυλία λαϊκής μουσικής από τα βαλκάνια με το κουαρτέτο "Μπαλκάν".Στις 30/7 (9.30μμ) στα Χάρμενα στην Αμφισσα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία τζαζ, ενώ στις 31/7 (9.30μμ) στην πλατεία Δελφών, η καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Τζάνη θα μιλήσει με θέμα "Το ιδεολογικό μήνυμα του Ελληνισμού στην αγωγή του ανθρώπου". Θα ακολουθήσει μουσική από τον Πόντο με το συγκρότημα "Εν χορδαίς".

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει την Κυριακή (1η Αυγούστου, 6.30 το πρωί) στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών, με εισήγηση του Κώστα Γεωργουσόπουλου,παρουσίαση του έργου του Αγγ. Σικελιανού "Ω Λόγε Διόνυσε" και επίκληση στον Ηλιο Απόλλωνα. Θα ακολουθήσει το μουσικό αναλόγιο "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου. Μετάφραση Κ. Χ. Μύρης,μουσική Γιώργος Τσαγκάρης.Συμμετέχουν οι: Ν. Τσακίρογλου, Φ. Κομνηνού, Κ. Καστανάς, Αλ. Σταυράκης, Οδ. Σταμούλης, Ν. Γιανναδάκη, Ζ. Πασπαράκη,η υψίφωνος Μάρθα Αράπη,η "Συμφωνική Ορχήστρα του Τρίτου Προγράμματος".Διευθύνει ο συνθέτης. Στις 9.30 το βράδυ, στο μόλο της Ιτέας θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τον Θανάση Πολυκανδριώτη.

Σημειώνουμε ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων, χειροτεχνημάτων και φωτογραφιών από τις Δελφικές Εορτές του 1927, στο σχολείο των Δελφών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ