Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρώματα του καλοκαιριού

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, εγκαινιάζεται την Πέμπτη (8μμ) στο "Σπίτι της Κύπρου" (Ηρακλείτου 10), έκθεση χαρακτικών γνωστών Κυπρίων καλλιτεχνών, από τη συλλογή του "Σπιτιού της Κύπρου". Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα παρουσιαστούν έργα των: Θεόδουλου Γρηγορίου, Αδαμάντιου Διαμαντή, Κώστα Ιωακείμ, Τηλέμαθου Κάνθου, Νίκου Κουρούστη, Γιούλικας Λακερίδου, Μάριου Λοϊζίδη, Ελένης Μαυρουδή, Πάρη Μεταξά, Κώστα Οικονόμου κ.ά.

  • Στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων με τίτλο "Εν Ζακύνθω Συναντήσεις Τέχνης",που πραγματοποιούνται στη Ζάκυνθο, στο "Πνευματικό Κέντρο", εγκαινιάζεται αύριο έκθεση έργων του Θανάση Μακρή με τίτλο "Του ουρανού και της θάλασσας κομμάτι - κομμάτι".Πρόκειται για την πρόσφατη εικαστική δημιουργία του καλλιτέχνη, για έργα που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Ζάκυνθο. Στον ίδιο χώρο οι: Σοφία Μίχου και ο Πέτρος Καζαντζίδης,παρουσιάζουν τις νέες τους δημιουργίες. Εργα γλυπτικής και ζωγραφικής, στα οποία καθημερινά υλικά μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης.
  • Στο πλαίσιο του "Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας", παρουσιάζονται στην πόλη δύο σημαντικές εικαστικές εκθέσεις. Πρόκειται για την έκθεση "Η θάλασσα στη Νεοελληνική ζωγραφική" (Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών) και έκθεση γλυπτικής του Γιώργου Νικολαϊδη (Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο). Και οι δύο θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου. Επιμέλεια εκθέσεων Ανδρέας Ιωαννίδης.
  • "Κάστρων Περίπλους: Κρήτη, Νομός Χανίων" ονομάζεται η έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή (8.30μμ) στο "Πνευματικό Κέντρο Χανίων".
  • Μέρος από το φωτογραφικό του οδοιπορικό με τίτλο "Δρόμοι φωτός και τοπία μνήμης" θα παρουσιάσει από τις 7/8 έως τις 12/8, ο Μεσολογγίτης ναυτεργάτης συγγραφέας και μέλος της "Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών", Γιώργος Μπάρλας.Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο διαμορφωμένο χώρο του "Θεοξένεια", δίπλα στην ιστορική λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Η έκθεση θα λειτουργεί 9μμ έως 11μμ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ