Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατροποιημένες διασκευές

Με θεατροποιημένες διασκευές έργων γνωστών Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών, που ηχογραφήθηκαν για το ραδιόφωνο και περιλαμβάνονται στο πλούσιο αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος, η εκπομπή "Θεατρικές ερμηνείες".

Συγκεκριμένα οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από τα έργα: "Φόνος στο Οριάν Εξπρές" της Αγκάθα Κρίστι, που θα μεταδοθεί σήμερα Τρίτη,σε διασκευή Δημήτρη Πουλικάκου σε ηχογράφηση που έγινε το 1976. Ακούγονται οι ηθοποιοί Θύμιος Καρακατσάνης και Νικήτας Τσακίρογλου. Αύριο Τετάρτη θα μεταδοθούν αποσπάσματα από το έργο του Ντοστογιέφσκι "Οι δαιμονισμένοι",σε θεατρική διασκευή του Αλμπέρ Καμί και σε ηχογράφηση που έγινε το 1960. Η ραδιοφωνική προσαρμογή είναι του Μανώλη Σκουλούδη, η σκηνοθεσία του Μήτσου Λυγίζου, ενώ στους κεντρικούς ρόλους ακούγονται οι Μαρία Αλκαίου, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Πέτρος Φυσσούν, Τίτος Βανδής, Γρηγόρης Βαφειάς και Στέφανος Ληναίος.

"Λίμπερτι Μπαρ",είναι ο τίτλος του έργου του Φρεντερίκ Βαλμέν, που βασίζεται σε μυθιστόρημα του Ζορζ Σιμενόν, το οποίο θα μεταδοθεί την Πέμπτη.Η διασκευή είναι της Κυβέλης Μυράτ και η σκηνοθεσία του Μιχάλη Μπούχλη. Το έργο ηχογραφήθηκε το 1961. Στους κεντρικούς ρόλους ακούγονται οι ηθοποιοί: Κυβέλη, Λυκούργος Καλλέργης, Γιάννης Αργύρης, Ελένη Χατζηαργύρη, Δημήτρης Νικολαϊδης και Γιάννης Φέρτης.

Τέλος την Παρασκευή,θα μεταδοθούν αποσπάσματα από το έργο του Δημήτρη Μπουρούνη "Ο γέρος και η θάλασσα",που είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ερνεστ Χέμινγουέι. Η ηχογράφηση έγινε το 1966 και η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Μηλιώνη. Παίζουν ο Γιάννης Αργύρης και ο Στράτος Χαδούλης. Η παραγωγή της εκπομπής είναι της Αιμιλίας Κτενά και του Δημήτρη Φραγκουδάκη. Τρίτο Πρόγραμμα στις 3 παρά 10 το μεσημέρι)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ