Πέμπτη 29 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Λαϊκό, αντιΝΑΤΟικό, φιλειρηνικό μέτωπο

Ψήφισμα της σύσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών

Σε σύσκεψη που, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα στο Βόλο, οι συμμετέχοντες συζήτησαν την κατάσταση στα Βαλκάνια, όπως έχει διαμορφωθεί με τις τελευταίες εγκληματικές δραστηριότητες των ιμπεριαλιστών και κατέληξαν στο παρακάτω ψήφισμα:

"Θεωρούμε ότι με το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου ανατρέπονται και το "δίκαιο" του ισχυροτέρου εδραιώνεται στις διεθνείς σχέσεις.

Η ονομαζόμενη ειρηνευτική συμφωνία κατοχής,που επιβλήθηκε με τη ΝΑΤΟική τρομοκρατία δε σταμάτησε το βρώμικο πόλεμο, που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, Ο νέος διαμελισμός της γειτονικής χώρας, η χρησιμοποίηση του Κόσσοβου ως ορμητήριο, η διευθέτηση των προβλημάτων των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής, με ΝΑΤΟικό τρόπο, θα προκαλέσουν νέες εντάσεις, νέες επεμβάσεις και νέους πολέμους.

Η Ελλάδα, με τις επιλογές της κυβέρνησης, έχει μετατραπεί σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο.Το έγκλημα του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας φέρει την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία μετατρέπει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο.Η Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει εικόνα κατεχόμενης χώρας. Ο Ελληνικός Στρατός χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στα επιθετικά ΝΑΤΟικά σχέδια. Δημιουργείται και νέο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Λάρισα, νέο επιθετικό αεροπορικό κέντρο επιχειρήσεων στο Κουτσόχερο Τρικάλων.

Προετοιμάζεται η ανανέωση της επαίσχυντης συμφωνίας παραμονής των αμερικανικών βάσεων της Σούδας, Αραξου και Ακτιου. Με την υπογραφή της νέας δομής του ΝΑΤΟ, το Αιγαίο παραδίδεται στην αμερικανική κυριαρχία.Προωθείται η ΝΑΤΟποίηση και διχοτόμηση της Κύπρου. Ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει δεκάδες τρισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικούς, κυρίως, εξοπλισμούς.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη δημιουργία ενός μεγάλου Λαϊκού Μετώπου,που θα συσπειρώνει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και φορείς που δρουν στην κατεύθυνση της αντίστασης και ανατροπής της νέας τάξης, που αγωνίζονται για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη, για:

- Να μη λειτουργήσουν ΝΑΤΟικά στρατηγεία στη Θεσσαλία (Τύρναβο - Κουτσόχερο)

- Να μη μετατραπεί το λιμάνι του Βόλου σε λιμάνι των τυχοδιωχτικών σχεδίων του ΝΑΤΟ

- Να φύγουν οι Βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα

- Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να διαλυθεί

- Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από το Κόσσοβο

- Να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών

- Ισχυρό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα Ειρήνης, η απάντηση στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης και του Ευρωατλαντικού φασισμού του ΝΑΤΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ