Πέμπτη 29 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
"Οχι" και πάλι στις βουλευτικές τροπολογίες

Τροπολογία για τη μεταφορά πόρων των λιμανιών στους ΟΤΑ κατέθεσε η Β. Παπανδρέου

Με τον υφυπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Τζανή να επαναλαμβάνει τις προχτεσινές δηλώσεις της Βάσως Παπανδρέου σχετικά με το ότι δε θα γίνει δεκτή καμιά τροπολογία μετατροπής συμβάσεων του δημοσίου σε μόνιμες οργανικές θέσεις, συνεχίστηκε χτες η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Παράλληλα χτες οι τροπολογίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΝ σχετικά με μονιμοποιήσεις κατηγοριών υπαλλήλων έφτασαν τις 45. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ αναμένεται να ζητήσουν τις επόμενες ημέρες τη σύσταση ειδικής διακομματικής επιτροπής που θα εξετάσει ξεχωριστά κάθε περίπτωση και κατηγορία συμβασιούχων του δημοσίου.

Επίσης χτες ο υφυπουργός Εσωτερικών επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη διαφαινόμενη αντιπαράθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με το ΑΣΕΠ, σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η καλύτερη δυνατή εφαρμογή του νόμου 2190.

  • Τροπολογία που θεσπίζει το καθεστώς της δυνατότητας μεταφοράς των πόρων των Λιμενικών Ταμείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατέθεσε χτες η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, στο νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στη Δημόσια Διοίκηση, ορίζοντας ότι η μεταφορά πόρων δεν εξαρτάται από την κατηγορία που έχει καταταγεί το Λιμάνι. Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται πως "επιτρέπεται η αφαίρεση αρμοδιοτήτων, πόρων και μέσων από σημερινά λιμενικά ταμεία και η μεταφορά τους σε δημιουργούμενα λιμενικά ταμεία των ΟΤΑ ανεξάρτητα από την κατηγορία την οποία μπορεί να έχει - ανεξάρτητα από άποψης σημασίας - το Λιμάνι".
Αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αναφερόμενο στο ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, "καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του απαράδεκτου νομοσχεδίου και να αρχίσει υπεύθυνο διάλογο με την ΟΛΜΕ και το ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα νομοσχέδιο που θα κατοχυρώνει τις πραγματικές συλλογικές διαπραγματεύσεις".

"Την κατοχύρωση του δικαιώματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας", ως ένα μέσο "που παρέχει περισσότερες δυνατότητες για την πιο αποτελεσματική παρέμβαση του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος", διεκδικεί η ΟΛΜΕ,όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι το "νομοσχέδιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις απέχει πολύ από τις προσδοκίες των εκπαιδευτικών και ευρύτερα των εργαζομένων στο δημόσιο".

Ανάμεσα στις αιτίες αυτής της απόστασης σημειώνει την απουσία από τις συλλογικές συμβάσεις, έτσι όπως τις καθορίζει το νομοσχέδιο, των μισθών και επιδομάτων, των συντάξεων, του συστήματος προσλήψεων και των οργανικών θέσεων.

Την υπουργό Β. Παπανδρέου καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου,επειδή την απέκλεισε από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Η Ομοσπονδία θεωρεί "απαράδεκτο" τον αποκλεισμό της "από τις συζητήσεις ενός νομοσχεδίου μονιμοποιήσεων υπαλλήλων, που στις διατάξεις του δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στη δημόσια διοίκηση και κάθε άλλο παρά την εκσυγχρονίζει".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που το επιβάλλει (2010-12-15 00:00:00.0)
Φραστική αναδίπλωση χωρίς ουσία (2009-02-12 00:00:00.0)
Αντιυπαλληλική επίθεση (1999-07-11 00:00:00.0)
"Παράθυρα" στο ρουσφέτι και αντιυπαλληλικές διατάξεις (1999-07-07 00:00:00.0)
"Θετική" η καρικατούρα... (1998-10-16 00:00:00.0)
Επιτέλους κυρώθηκαν (1996-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ